keresés menü

Koronakreatív: Finnországban okosteló-fertőtlenítő terminálokká alakítják a hirdetőoszlopokat

A kézfertőtlenítés és a gyakori kézmosás általánossá váló rutinná kezd alakulni így a koronahónapokban (de az utóbbi nélkül is bőven ránk fért egy ideje, meg az ilyen ősi szokások végérvényes elhagyása is ránk férne).

Mégis, kevesen vannak tisztában azzal, hogy temérdek mennyiségű baktérium és vírus vegetál okostelefonjaink felületén – tehát azokon az eszközökön, amiket folyamatosan tapogatunk és az arcunkhoz helyezgetünk. Éppen ezért a Terveystalo, egy skandináv egészségügyi vállalat fertőtlenítő terminálokat emel nyilvános helyeken, hogy bármikor olyan legyen a mobilunk, mint újkorában: tiszta és bacimentes. Csak beejtjük, és pillanatok múlva ez történik:

“Mi, a Terveystalo, tágabb kontextusban látjuk az egészséget. Nem csak a betegségeket gyógyítjuk, hanem azok megelőzésére is koncentrálunk. A globális járvány közepette az erős immunrendszer és a megfelelő kézhigiéné gyakorlása kiemelten fontossá vált. Ez a projekt arra is emlékeztet, hogy az emberek vigyázzanak egészségük minden aspektusára” – mondja Veera Siivonen, a Terveystalo marketing és kommunikációs igazgatója.

A sterilizáló ultraviola sugárzás tíz másodperc alatt elvégzi a dolgát, mi pedig mehetünk a saját dolgunkra. Még több ilyen kezdeményt!