keresés menü

Zero waste konyha a BrandFestival-on

A BrandFestival szervezői a hazai vendéglátóipar legjelentősebb kereskedelmi partnere, a METRO szakértői segítségével külön erre az alkalomra a zero waste koncepció mentén összeállított menüsorral, látvány-kitelepüléssel és kóstoltatással készülnek.

A fesztivál résztvevői a rendezvény ideje alatt az alábbi fogást kóstolhatják meg a METRO standján: citrusos borjúrolád friss zellerpürével és sült fokhagymával.

Fotó: gasztroakademia @ Facebook

A fogás kizárólag a METRO-ban kapható, profi séfek által kialakított sajátmárkás METRO CHEF hozzávalókból készül majd. A falatokat növényi alapanyagokból készülő, biológiailag lebomló, komposztálható tálakban kínáljuk, melyek környezettudatos megoldást jelentenek.

„Cégünk évek óta küzd az élelmiszerpazarlás ellen, többek között napi szinten biztosítunk esztétikai hibás, de tökéletes minőségű, tápanyagdús zöldségeket és gyümölcsöket a rászorulók étkeztetéséhez. Az idén indított hulladékmentes főzési tanácsadásunk pedig ahhoz ad praktikus és kreatív tippeket, hogy a profi vagy otthoni szakácsok a növényi, állati alapanyagokat minél teljesebb mértékben tudják felhasználni egy-egy ízletes, izgalmas étel elkészítéséhez”

– tette hozzá Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

A METRO Gasztroakadémia a METRO oktatási központja. Egész napos kurzusaikon profi séfek aktualizálhatják a tudásukat, a gasztronómiát kedvelő nagyközönség pedig 3-4 órás interaktív tanfolyamokon, elismert szakemberektől tanulhat az alapanyagokról és készíthet el tematikus menüsorokat. A METRO Gasztroakadémia oktatói az ország legjobb éttermeiben dolgozó profik és sztárséfek, akik közül többen már a Bocuse d’Or hazai döntőjében is bizonyították világszínvonalú tehetségüket.

A BrandFestival, Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai konferenciája, egyben szakmai csúcstalálkozója idén 2018. október 18-19-én, a Budapest Music Centerben várja mindazokat, akiknek fontos, hogy innovatív ötletekkel tartsák magukat az élmezőnyben.

Regisztráció és jegyek: www.brandfestival.hu

További információ a METRO Gasztroakadémiáról: www.metro.hu