keresés menü

Az éjszakázásban is segít ez a készpénzes cécókat kiváltó mobilapp

Tavaly vezette be az OTP Mobil a Simple nevű szolgáltatófüggetlen alkalmazását, ami a szórakozás közben felmerülő készpénzes fizetéssel járó kellemetlenségeket hivatott áthidalni. A bankkártyás és utalványos fizetés mellett ráadásul a Simple-n is létrehozhatunk egy saját, jelszóval védett egyenleget, ami tovább egyszerűsíti a procedúrát. Az alábbi területekkel indult az alkalmazás:

2015-02-04-08-37-55

  • Ételrendelés: Ugyan egyelőre szűkebb kínálattal, de hasonló felületet ad, mint a népszerű kajarendelős gyűjtőoldal. Kipróbáltam: gyors, átlátható és az opcionális köretválasztás is ugyanúgy ment, mint annak előtte.
  • Mobilpincér: Ez az alkalmazás legizgibb része. Ahelyett, hogy zsiráfként nyújtogatnád a nyakad a pincér után csúcsidőben, QR-kód segítségével rögtön a kasszáig lőheted a rendelésed, majd a szervírozásnál le is tudhatod a fizetést – akár borravalóval megfejelve. (Bár ez utóbbi kicsit a készpénzes világ fattya, a hálapénzhez haonlóan. Így kicsit szembemegy a Simple feltételezhető társadalmi vállalásával. Vagyis: a sírba a készpénzzel!)
  • Italautomaták: Országszerte több száz QR-kóddal ellátott kóla- és melegitalautomatánál tudjuk kikerülni az aprókkal való bénázást vagy készpénz hiányát, ráadásul még kedvezményt is kapunk.
  • Mozik: A többesszám itt egyelőre csak megelőlegezett, hiszen Budapesten egyelőre csak a Corvin mozi kínálatából tudunk válogatni. Klik-klik, majd sorbanállás helyett a csak felmutatjuk a vonalkódot a kapunál, és el is foglalhatjuk az előzetesen kiválasztott székeinket.
  • Jegyvásárlás: Itt pedig koncertjegyeket és színházjegyeket vásárolhatunk és tárolhatunk. A mozihoz hasonlóan itt is prímán működik a helyválasztás, és elég gyorsan frissül is a kínálat, ha van valami új esemény.

Már az app bevezetésekor jelezték a fejlesztők, hogy ezzel még nincs megállás, olyan újabb lehetőségekkel fog bővülni a Simple, mint a party keresés, az autópályamatrica-vásárlás, a parkolás fizetése vagy a taxirendelés. Ebből most meg is kaptuk a partykereső-funkciót.

Ez a kiegészítés a korábbiakkal szemben nem nyújt fizetési lehetőséget, hanem egy keresőmotor segítségével

a környék facebookos eventjeiből boronálja össze nekünk azokat, amelyek megfelelnek a keresési feltételeinknek:

Ha kevésbé vagyunk ismerősek az adott környéken, akkor a többi funkcióhoz hasonlóan a közeli helyekre is kereshetünk. Itt az egyes kis jelölők nem egy-egy konkrét helyre mutatnak, hanem legördülő listát dobnak elő a környék lehetőségeiből. Ezért van ilyen kevés látszólag.

A gyűjtés ha nem is teljes, de mindenképpen impozáns.

Amennyiben lövésünk se lenne, hogy merre tovább moziból vagy vacsi után, Budapesten egész biztosan tud segíteni ez a kiegészítés.

A Simple egyelőre még nem tökéletes alkalmazás, részterületein rendre tudunk mondani erősebb, teljeskörűbb szolgáltatókat. Az a bátor vállalkozás azonban, hogy a millió app világában egy felületre próbálják terelni legalább azokat, amik péntek este szóba jöhetnek, minimum megéri a respektet.

Innentől ugyanis a felhasználókon múlik minden. Ha a most Simple-aktív szpotokon tudatosan ezt a fajta fizetési módot forszírozzuk, akkor a többi kedvenc – egyébként a Simple-nek is ajánlható – helyünk is kiépítheti ezt az infrastruktúrát,

és végre együtt mehetünk a sorbanállások, készpénzes nyomasztások nélküli vidámabb jövőbe!

(Letöltés: Android / iOS)

Tűz tartalom 🔥