keresés menü

Lehet a technológiára fogni sok mindent, de a szájunkkal csodát művel

Az evolúció ott van az életünk minden zugában, csak épp vannak olyan területek, ahol mintha nehezen vennénk rá magunkat a váltásra. Pedig ugye, hogy már nem tonnányi dobozszámítógépet cipelünk magunkkal mindenhova, nem videotékába futkosunk a filmért, aztán csévéljük vissza a szalagot, különben büntetést kell fizetnünk, és nem nyomógombos telefonnal töltjük le a legújabb pixeles oplogót?

Ezek a váltások többnyire az előrelépésünket szolgálják, de amikor az egészségről van szó, valahogy nehezen akaródzik elfogadnunk, hogy a változások már itt is az ajtónkon kopogtatnak. Például ebben a formában:

Persze, a hagyományos fogkefét csak leemeljük a bolti polcról, elektromos pedig nem mindenhol van, ezért afféle nagyívű vásárlásnak tűnik, mint amikor tévét választunk. Meg hát ugye berreg, és olyan vaskos. Pedig igazából csak egyetlen nyomós oka van annak, hogy igenis érdemes megfontolni a váltást a szájápolásban is:

az egészség már nem csak simán egy kifizetődő dolog, de ráadásul kifejezetten menő is.

A figyelj oda önmagadra-típusú mikroforradalmak (minőségi kávé, jó ételek, mély filmek, karbantartott test) hozadéka egy kiadós lehipszterezés lehet, de azt ugye mindannyian tudjuk, hogy ezt már jó ideje inkább már bókként kell értelmezni.

És akkor már miért ne használnánk az egyik legjobbat a piacon?

A Panasonic EW-DM81 saját fejlesztésű, szuperfinom keféjén a sörték végei csak körülbelül 0,02 milliméter (!!!) átmérőjűek, szóval három milliméterre hatolnak be a parodontális tasakokba, ami a fogínysorvadás előszobája. Márpedig ha az elektromos fogkefe menő, a fogínysorvadás alapvetően nem az. Annak a dokinak a szavait is érdemes megfontolni, aki azt mondta:

“Már abból tudom mondani, ha valaki ilyet használ, hogy egy pillantást vetek a szájukra: a fogínyük kifogástalan, és nem is kell sok mindent kezdenem velük.”

Ráadásul percenként 31 ezret forog ez a kefe itt a fotón, hogy rezegjen! Illusztris szám, és a szánk is megérzi, a lehető legjobb értelemben.

 

És hogy a kép kerekebb legyen még a fancy mosolyunknál is, az egészet érdemes lezárni a Panasonic EW1211 szájzuhannyal, aminek nyomán a fogkefével el nem érhető pontokról is kispriccelhetjük az ételmaradékot, így az akkumulátoros szájzuhany teljessé teszi a szájhigiénia napi rutinját: a fogak, a fogközök és a parodontális tasakok tisztításán túl a fogíny kíméletes masszírozásáról és ápolásáról is gondoskodik. Úgyhogy bátran köszönjük meg a technológiának, hogy létezik!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥