keresés menü

Williamsburg, a New York-i környék, aminek a kúlságát lassan már nehéz lesz kezelni

Igaz, minden kúl fénye elhalványul egyszer, mégis úgy tűnik, a hipszterkerületek hipszterkerülete, a Brooklynban található Williamsburg, ahol szinte minden utca a különleges karakterek kifutója, még jó ideig tartani fogja pozícióját. Most csak két okot mondtunk az elmúlt napokból, hogy miért lehet ez így.

1. Az ember, aki williamsburgi levegőt kezdett árulni az eBay-en

Megtörtént. Azt gondolta az ember (nyilván nem véresen komolyan), hogy ha már annyira menő a hood, ahol él, akkor egy kolumbiai blendekkel dobálózó coffee shop meg egy utcai fashionblogger-fotózás között a levegő is csak menő lehet. Becsomagolt egy adagot, kitette a világ legnagyobb piacterére, 40 dollárról indulva, de hamar megszaladt a licit, és 20 ezerig ment fel (5 millió forint!). Az eBaynek már kevésbé tetszett az ötlet, és szabályzatára hivatkozva törölte a hirdetést.

2. Az app, ami csak a Williamsburg Bridge-en működik

Régi, kalózrádiós mintára fejlesztették le a W.B.B.R. mobilalkalmazást, vagyis rádióadót, ami ezen az egy meghatározott, szűk területen fogható be: érzékeli GPS-en keresztül, amikor odaértünk a hipszterkerület hídjára, és automatikusan elkezd játszani nekünk egy felhozó dalt, a végéhez érve pedig cool-down zene jön. Hogy kicsit önreflexáljunk, meg ilyenek.

A zenéket a brooklyni UNO! lemezkiadó válogatta, Mykki Blancótól Jacques Greene-ig szólnak a környéknek megfelelően újhullámos számok, hát persze, mi más. És még olyan jó fej is az app, hogy közli, milyen messze vagyunk a hídtól, azaz mennyi időt kell még várnunk a zenére.

Ezek után jelentkezzen, aki nem kezdett el rögtön New Yorkba szóló repjegyeket nézegetni!