keresés menü

Veszett sok ugrálás, bandázás popsztárokkal: új dokufilm az Instagramról

Instagram Is címmel került fel a napokban a Vimeóra egy közel félórás dokumentumfilm, ami népszerű Instagrammerek által keresi a választ arra, hogyan lehetséges, hogy egy agyondigitalizált világban éppen egy digitális fotóalkalmazás segít újra visszatolni minket (vagy legalábbis egyeseket) a hús-vér emberi kapcsolatok mezejére.

instaKOCKAHOSSZU
A film derűs hangvételt üt meg, és a naiv közhelyeken túl még pár érdekes gondolat is horogra akad, például hogy egy ember személyisége mindenképpen megtalálja magának az utat, hogy áttörjön a fotókon keresztül, illetve hogy ne akarjuk megmutatni a tökéletes életet,  mutassuk csak meg, hogy milyen az valójában.

Kiderül még az is, hogy a tengerentúlon nagyon mennek a levegőbe ugrálós képek (nem tudjuk, mennyi szándékosság lehet ebben, mindenesetre a film felében mást sem látunk, csak különböző helyeken szökellő embereket), és hogy nem csak Magyarországon  nem rohan rögtön szervizbe az iPhone-tulajdonos, ha pókhálósra törte az előüveget. Sőt, egy szerencsés elmeséli azt is, hogyan haverkodott össze kedvenc zenekarával, a Grizzly Bearrel, majd Bon Iverrel, pusztán az Instagram révén. A végső üzenet persze az, hogy minden lehetséges (úgy, mint megnézni a videót):

Tűz tartalom 🔥