keresés menü

Megvan Anglia ketaminfővárosa, fűhadiszállása és ekiközpontja

A lefoglalt cuccok statisztikái alapján. Minden pletyka igaz.

Tökéletesen beigazolódni látszódnak a sztereotípiák, miszerint egyes kábófélék meghatározott városokhoz kötődnek a szigetországban – legalábbis egy friss belügyminisztériumi statisztika, azaz a lefoglalt cumók alapján.

Eszerint, ha valaki nem tudná:

London a kokóé, a raszta tűzzsonglőrök városa, Brighton a ben nagy, a ketamin Bristolban úr, Manchester az MDMA centruma.

Csak hogy pár szám is álljon itt: Londonban tavaly és tavalyelőtt összesen 3030 zacsi kokaint találtak a rendőrök (hangsúlyozzuk ki: találtak, azaz ennek valószínűleg a többszörösét nem találták meg), ami elég komoly annak tükrében, hogy a teljes Dél-Kelet régióban 2278-at, Észak-Nyugaton pedig 1693-at foglaltak le. Kannabiszlefoglalásban Sussex toppolta a listát 4041 találattal, és délnyugatra kell menni a maximum keta-fogásokig, abból 174 volt errefelé, Devonnal és Cornwallal a csúcson, őket a bristoli Avon és Somerset követi.

Egyébként az összes drogban, amibe a fentieken kívül beletartozik még az eki, az LSD, a gina, meg amit most elfelejtettünk ebben a nagy készenlétben (LOL), természetesen London volt az epicentrum: 31915 lefoglalás volt itt az elmúlt két évben.

(Nyitókép: Getty Images)