keresés menü

Vegán verziót készít az Ikea a legendásan kultikus hotdogjából! (TÉVES, UGYANIS VEGA HOTDOG LESZ.)

2018.07.22. Frissítve: a nemzetközi forrásunk tévesen állította azt, hogy “IKEA is putting a twist on its iconic hot dog by making it 100% vegan.” Mi pedig örömmel átvettük.

Az Ikea magyarországi pr-osa tájékoztatása szerint egész pontosan vegetáriánus hotdogot lehet majd kapni augusztustól. Egyúttal azt is megsúgta, hogy egy olyan fagyin is ügyködnek az Ikeánál, ami viszont tényleg vegán lesz.

Ezúton elnézést kérünk mindenkitől!

Az Ikea egyébként ilyen vállalásokat tett a napokban:

  • 2030-ra kizárólag megújuló és újrahasznosított anyagokból készített termékeket értékesít
  • a termékek kevesebb alkatrészből állnak majd, tartósabbak lesznek, egyszerűbb lesz össze- és szétszerelni őket
  • 2020-tól nincs több egyszer használatos műanyag
  • csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását
  • 2025-ig minden piacon elérhetővé teszi az otthoni napelemeket
  • növelni a növényi alapú termékek számát, így 2018 augusztusától Magyarországon is elérhető lesz a vega hot-dog.

***

Hadd kezdjem egy személyes sztorival! Két és fél éve, amikor kitaláltam, hogy kipróbálom a hús nélküli életet, meglepően könnyen el tudtam engedni a régi dolgokat. Úgy tudtam a vadasra, a rántotthúsokra, a burgerekre nézni, mintha közünk se lett volna egymáshoz. Pedig!

Aztán egyszer csak az Ikeában találtam magam, reflexből jött, hogy kezdjünk egy tripla hotdoggal, majd ácsi!, hoppá!, nemár!

Ezután mindenféle szójavirslikből pakolgattam össze itthon hotdogokat, de nem volt ugyanaz. A húsgolyók zöldséges verziója segített, de az sem volt ugyanaz.

És akkor most olvasom a híreket!

Miszerint az Ikea egyik malmöi áruházában már februárban bevezeti a hotdog 100%-ig vegán verzióját, és ami még izgibb, kapaszkodjatok meg:

Augusztusig az összes európai Ikeában kapható lesz a vegán hotdog!

2019-re pedig a világ összes Ikeája le lesz fedve ezügyben. Az Ikea egyébként azzal indokolja mindezt, hogy mivel 660 millió ember étkezik náluk éves szinten, ezért egyszerre felelősség és egy kihasználandó opció, hogy a planéta számára élhetőbb étkezési lehetőséget biztosítsanak a vásárlóiknak.

View this post on Instagram

Ready for some tasty news? IKEA Food is testing a Veggie hot dog in the IKEA Malmö store in Sweden! If you're around, try it and tell us what you think of it. Adding a Veggie hot dog to the IKEA Bistro range is part of our ambitions to include more plant-based ingredients in our food offer. The final version of the Veggie hot dog will be available at IKEA stores in Europe from August 2018. #veggiehotdog #ikeafood

A post shared by IKEA Food Services AB (@ikeafoodservices) on

K.Ö.S.Z.I.!