keresés menü

És így lett a vegán influenszerből egyik napról a másikra lekurvázott influenszer egy kis hal miatt

Nem kis botrányt keltett az Instagram vegán táborának szőrösszívűbb részlegében, amikor kikerült egy videó az internetre, amin a @rawvana néven posztolgató és több mint egymillió követővel rendelkező – nyersveganizmust követő – lány éppen ebédel. De nem akármit: halat. Amit láthatóan REJTEGETNI PRÓBÁL!!!

H A L A T ! ! ! ! ! 

A főbenjáróbűn-jelleg ugyebár nyilvánvaló.

Ahogy az is, hogy az egészségnek nem csak a szar étrend, de a sokszáz hazugozás és lekurvázás sem tesz jót, ezért a videó szereplője végül egy saját videót töltött fel az ügyről. Amiben elmondja, hogy igen, egy ideje elkezdte újra beépíteni étrendjébe a tojást és a halat, tette ezt egészségügyi okokból, ugyanis például elmaradt a menstruációja. Teljesen. Ami normálisnak ugye nem nevezhető.

Bevallása szerint szerette volna mindezt később elmondani, de nem így, ahogy feljebb történt, és meg is értjük, hogy rákészült volna a nagy bejelentésre, tekintve, hogy a közegellenállás mennyire tornádószerű bír lenni a vegánklubban. Hát, így is az lett, mert egy vegán ugye ne egyen halat ‘sszameg – ez a fél óra viszont némi árnyalatot kölcsönöz a teljes történetnek:

Tanulság? Persze, nem szép dolog a benned hívő followereket átbaszarintani, még ha később el is akartad árulni, mi a szitu, ennél viszont sokkal súlyosabbak a jelzők, amiket Yovana kapott mindezért (elég csak ellátogatni az instájára, inkább nem idéznénk).

De legalább megint megtanultuk, mennyire nem fehér és fekete a zuniverzum – mint ahogyan azt is, hogy a megfelelő tápanyagbevitel azért nem játék és mese, ha nyersvegán az ember, és extrán kell figyelni arra, mit és hogyan eszünk. Ha már egyszer halat nem.