keresés menü

Van egy app, ami a szelfid alapján megmondja, hogy mit kéne enned

222

Charles Spence professzor és kutatócsapata az oxfordi egyetemen egy olyan applikáción ügyködnek, ami az ábrázatunkat feltérképezve meg tudja mondani, hogy ilyen hangulatban vagyunk, sőt ebből arra is következtetni tud, hogy milyen fajta táplálékkal tudnánk javítani a kedvünkön.

Spance-ék a Just Eat nevű házhozszállító cég támogatásával fejlesztették ki az applikációt, ami tulajdonképpen egy technikai fejlesztést és egy biológiai megfigyelést kapcsol össze. A mood mapping segítségével az app hat alapvető hangulat közül ki tudja választani az arcvonásaink és gesztusaink alapján, hogy milyen passzban vagyunk. Spance-ék azt állítják, hogy ez egy annyira működőképes technológia, hogy akkor is megmondja, hogy bizony idegesek vagyunk, amikor mi azzal áltatnánk magunkat, hogy nem is.

Spance-ék azt a vélekedést osztják, miszerint az általános közérzetünk és az étkezésünk szoros összefüggésben áll. Táplálkozásunk tehát nem csak a fizikai, hanem a lelki állapotunktól is függ. Erre azt a példát hozzák fel, hogy például a szakítási utáni időszakban, amikor rosszabb kedvünk van, akkor a megszokott ízek se esnek jól, kevesebbet eszünk, és lefogyunk.

Az app tehát miután felismerte a hangulatunkat, rögtön ajánl is nekünk valamit, ami segít fenntartani a jó kedvet, vagy elűzni a feszkót.

Ha például idegesek vagyunk, akkor valami olyat fog mondani, ami nyugtató hatású, mint mondjuk a magnéziumban gazdag fekete csoki vagy mogyoró.

Arról nem tudni, hogy mikortól lesz elérhető az applikáció, de az biztos, hogy ha valóban működőképes cucc lesz, akkor fogunk még róla hallani.

Tűz tartalom 🔥