Az év első tavaszi hétvégéjén hatalmasat kaméleonozik Budapest: lesz kis-Brooklyn, kis-Detroit, keleti oldal, nyugati oldal, aztán kis-Anglia, kis-Berlin, majd kicsit a világűr és onnan pottyanunk bele a vasárnapi hajnalba.

Péntek

Delano Smith @ Corvintető
Delano Smith Chicagóban született, de már Detroitban nőtt fel, és a nyolcvanas években ebben a városban alapozta meg a hírnevét. A mára már élő legendaként emlegetett Smith 2002 óta saját számokat is gyárt. Egész biztos hát hogy, hatalmas tanítás lesz a ‘tetőn. Ízelítő.

Farbe Nacht @ Corvintető
Smithszel párhuzamosan a ’10-es évek Budapestjének legizgibb csapata, a Farbwechsel konferenciázik a Corvintető kistermében. A hajnalig tartó label-bulin élőben játszik többek között két új előadójuk, Kokum és SZO is.

Nightdrive: Modern Funk Special @ Toldi
A Nightdrive izraeli vendége, a Raw Tapes-es Kalamist K Boog közreműködésével idézi meg a 80-as évek Brooklynja modern funk színterének kezdetben lassú, majd egyre táncosabb zenéit.

Ї3§3Ł $ΔuNĐ §y$†€M @ Vittula
A már-már nevetséges néven két komoly ember, Árvai Kóla (NSO) és Horváth Zoli (Terrible Ted) játszanak egész éjjel Buriel-számokat, illetve mindenféle általa ihletett zenéket. Hogy miért? Hát mert idén tavasszal lesz tíz éve, hogy megjelent az első Burial EP!

Szombat

Moritz Von Oswald Trio ft. Tony Allen & Max Loderbauer @ Trafó
A dub techno atyjának élőzenés triójában az afrobeat-legenda, Tony Allen váltotta Vladislav Delay-t a doboknál, amitől még zsigeribb lett a zenekar pszichedelikus elszállásokba kifutó technója.

Pure Lust pres. Nick Monaco w/ Bootsie @ NOMURI
San Franciscóból sem sűrűn ugrálnak át lemezlovas-producerek a Duna mellé, de a Pure Lust-os fiúk ezt is elintézték most nekünk. Állítólag egy klasszikus értelemben vett szépfiúról van szó, akinek befelé forduló természete katalizátorként hat saját munkásságára. Mélység és lüktetés Kaliforniából, figyeldoda!

Bad Manners @ A38
A 80-as évek legendás angol ska-hullámának legendás zenekara sok-sok év után tér vissza Budapestre. A műfaj a bulira biztosíték, a Bad Manners maga meg a minőségre.

Handmade @ Corvintető
A LavaLava nem kisebb figurát, mint a berlini Tresor rezidensét, Handmade-et látja vendégül egy kiadós technózásra. Vele jön még a Steam Shape duója is, akikről legyen elég annyi, hogy Adam Beyer szettjeinek az állandó szereplői mostanában.

Nuthin But a ‘Beat’ Thang @ BOTB
A Beat On The Brat sokadik tematikus klubestjén is elő tud rukkolni valami olyannal, ami még nem volt: a 90-es évek rap-himnuszai váltják egymást szombat éjjel. Felkészülés errefelé.

Tali mindenütt!

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)