keresés menü

Itt a jó idő, meg az utazás, de hogyan pakoljak a bőröndbe? 10 trükk egy nyugis nyaralásért!

A válasz persze röviden annyi, hogy hatékonyan, és csak a ténylegesen legszükségesebb göncöket rakjuk el, különben rövid úton szívássá válhat a málha. És ugye rettenetesen amatőr, amikor a nyaralásodon a cuccaid felett görnyedve izzadsz, hogy a következő szállásig újra össze tudd őket pakolni, miközben a feelgoddal kéne foglalkoznod. Úgyhogy itt van pár konkrétum, amivel máris megkönnyíthetjük a dolgunkat.

1. Ne úgy pakold a ruhákat, mint a gardróbba!

Hanem felgöngyölve, így valahogy, ahogy az ábra mutatja. Több hely, kevesebb (vagy nulla) gyűrődés. Elképesztően hatékony technika.

2. Használj vákumzacsikat!

Méretes pufikabátoktól az ágyneműhuzatig egy csomó mindent bele lehet trükközni, ami így irdatlanul sok helyet szabadít fel, hiszen a zacsit belül masszívan-szorosan kitölti. Zacsi nélkül ez nemigen valósítható meg.

3. PIRAMISMÓDSZER!!!

Először is: cipőket a táska oldalfalai mentén végigvezetni. Aztán jöhetnek a hosszú ruhák, nadrágok, nagy szoknyák. Parkák. De nem összegöngyölve, hanem egyelőre szétterítve! Ezek szolgálnak a művelet végén a többi, kisebb ruha “becsomagolására.” Amiket persze az egyes pontnak megfelelően felcsavartuk, mint Fenyő Miki a szőnyeget. Ezek tetejére jönnek a kis törékeny cuccok, kozmetikumok, útiokmányok. Végül pedig az említett becsomagolás. Kész a piramis!

4. Mondj nemet az esernyőre!

Egyébként is idejétmúlt dolog a kapucni és az áramvonalas esőkabátok feltalálása óta, de holidayre még inkább felesleges, helyfoglaló úri bolondság. Nem kell az. Ki vele!

5. Utazáshoz méretezett piperesztaff

Ne az otthoni fürdőszobádból mozgasd át az egyes elemeket a kufferbe, mert egyrészt a nagyobb űrtartalmú izéket úgyis elkobozzák a reptéren, másrészt meg úgysem használod el egy hét alatt, harmadrészt úgyis tudsz még vásárolni, fogyó cucc, elég belőle a kisebb, ugorjunk.

6. Tanuld meg a kisméretű dolgokat jól elrakni!

Egymásba, egymás mellé, tartóba. Legyen szó pendrájvról, zokniról, noteszről, szemüvegről. Zsebekbe, cipőkbe velük! Ja, hogy fura? Na és, nem anyádnak fogod mutogatni, mint az albérletedet.

7. Értékes-elegáns ruhákat viszel? Akasztó a jelszavad

Ezeket már nem göngyölgetheted, de egy nagyobb lezárható tasak, plusz a ruhában hagyott akasztó nagyon jó szolgálatot tehet, repülőn, vonaton felakaszthatod, jól jársz, szép marad.

8. Hagyd otthon a felesleges bogyókat!

Felejtsd el, hogy egy egész elsősegélydobozt szuszakolj bele az amúgy is szűkös bőröndbe. Csak az elengedhetetlen gyógyszerekre gondolj, függvényében annak, hogy hova utazol. Egy levélnyi több meg valószínűleg semmiből sem kell.

9. A hely drága. Ne hagyd üresen!

Sokan követik el azt a hibát, hogy elkezdenek töprengeni azon, hogy jaj, hát kell szuvenírt hoznom haza, ezért hagyok pár üresjáratot a táskában. Öreg hiba, mert a csodálatos fizika miatt így fognak a ruhák szétzilálódni, összegyűrődni, egymásra esni, meg úgy általában a rendből így lesz káosz. Kis dolgokkal pótold a réseket, vagy ha annyira minimalista pakoló vagy, hogy még így is marad hézag, akkor tömködd ki azt papírral.

10. Végül pár szimpla varázslat

Címszavakban: telefon- és füleskábel összebogozódását megakadályozandó tekerd őket valami köré, törékeny cuccot tekerd zokniba és azt meg helyezd cipőbe, mocskos cipőt csomagold be eldobható fürdősapkába, melltartó formájának megőrzéseként tegyél bele zoknit.

(via / nyitókép)