keresés menü

Mi az, ami durvább, mintha egyszerre lennél turnézó zenekar és fesztiválozó állat?

2018/05/14 hétfő 08:21
Lang Ádám        hip

Válasz: az Ultrabalaton nevű futóverseny!

Idén a Roadster tízfős csapatával én is részt vettem az Ultrabalatonon, életemben először. Keményebbre készültem, aztán az a része, amire készültem igazából könnyebb is volt. Azonban amikor tizenkét kilométerem után lesérült egyik csapattárs, és egy óra pihi után újabb nyolcat kellett fussak, az bőven túlment a várakozásokon, meg azon, amit magamról gondoltam.

Alsóbélatelep, strandöltözők

Az első futásomig vártam tizenöt órát, és ahogy forgattam a fesztivál térképfüzetét, akkor jutott eszembe, hogy a Run & Roll fesztivál még igaz is, hiszen minden váltópontnál megy a zene, meg tényleg több ezer ember összejön és együtt csinál valamit. Azonban mindemellé olyan is volt, mint amikor zenekarral turnézik valaki és megy városról városra.

De miért durvább, mint egy fesztivál?

Homályos májusfa valahol az északi parton.

Miért durvább, mint turnézni?

Balatonfüred

Ugyan az a 15 óra, amit az első etapomig a kocsiban töltöttem, akkor szörnyű unalmasnak tűnt, az egész Ultrabalaton a maga 221 kilométerével sokkal intenzívebb volt, mint bármilyen kulturális fesztivál. Úgyhogy csak annyi a tanulság, hogy a fesztiválszezonban sose felejtsétek el, hogy sportfesztiválok is vannak, ha valaki a kőkemény turnéjával vág fel, meg csak legyintsetek rá!

Félpercnyi fesztiválhangulat

Végül néhány kép a legnagyobb segítségünkről, lakhelyünkről, mindenünkről: