keresés menü

Új-Zélandon a zsaruk rádiós frekvenciáján dübörgött a Fuck The Police!

A kiwik országában, ahol azt hinné az ember, hogy a tűzoltók legfeljebb macskákat szednek le a fákról, a rendőrségnek pedig nagy néha házibulizókra kell rászólnia, valaki kiakadt a hatóságokra, de legalábbis jó poénnak tartotta meghekkelni a frekvenciájukat.

Ennek köszönhetően az új-zélandi rendőröknek szolgálatban kellett hallgatniuk a saját rádiójukon az NWA 1988-as számát, a Fuck The Police-t, amit a rendőri brutalitás ellen írtak, illetve egy a forrásunk által meg nem nevezett, de feltehetőleg hasonló hangvételű Rage Against The Machine-trekket.

Az ügyben nyomozó hekus elmondása szerint egy rendőrségi rádió sem tűnt el, így még az sem tiszta, hogy miként sikerült elcsaklizni a kékek frekvenciáját. Tavaly nyáron egyébként történt már hasonló eset, akkor disznóröfögést játszottak be valakik a szolgálatban lévőknek.

Bár elsőre viccesnek tűnhet az akció, de azért az álljon itt is, hogy ez több puszta hekknél, ugyanis ezzel párhuzamosan az ilyen tréfák blokkolják a rendőrség első számú kommunikációs csatornáját.