keresés menü

Tudományosan is kimutatták a gandzsáról, amit a fű legnagyobb professzorai már eddig is tudtak

Őrület, hogy miket nem bírnak kutatni kutatók, de ez a hír, amit az Independentben olvastunk a minap, tényleg a karszéttárós értetlenségtől a térdcsapkodós röhögőgörcsig számos reakciót fog kiváltani a nyájas olvasóból, amint közreadjuk. A Journal of Psychopharmacology nevű lapban bemutatott kísérlet szerint ugyanis

marihuána hatása alatt az ember kevésbé keményen hajlandó megdolgozni a pénzért.

Váó.

Brit (!) kutatóék egyébként azt csinálták, hogy alkalmi kannabiszfogyasztóknak vaporizátort adtak betépés okán, van akinél volt benne kender, másnál meg nem, csak placebo.

Aztán arra kérték őket, válasszanak két feladat közül: vagy megnyomnak egy billentyűzeten egy gombot 30-szor hét másodperc alatt, amiért kapnak ötven pennyt, vagy 100-szor teszik meg ugyanezt 21 másodperc alatt, de azért már 2 font nyolcvan penny jár.

És a betépettek a nagyobb összeg ellenére többnyire a könnyebb, kevesebb energiát felemésztő feladatot választották!!!

Na jó, végülis annyira nem kell röhögni, mert teljesen igaza van az egyik kutatónak, Dr. Will Lawn-nak: azt eddig is tudtuk, vagyis feltételeztük, hogy a gandzsa visszafogja a motivációt, de ez az első alkalom, hogy ezt ténylegesen, tudományos módszerrel, számszerűsítve is teszteljék (egyébként a placebósok minden második alkalommal választották a nehezebb gombnyomogatást, a betépettek viszont az eseteknek csak a 42 százalékában, szóval nem számottevő a különbség, de attól még különbség).

Érdekes kiegészítése volt a kísérletnek egy másik kísérlet, amiben húsz masszív füvesnél és húsz “tiszta” embernél vizsgálták meg, hogy ha nem fogyasztanak semmilyen tudatmódosítót 12 órán át, akkor hogyan nyomják a gombot. És nem volt különbség a két csoport között. A kutatók szerint ugyan további kísérletekre lesz szükség, de ez azt is mutathatja, hogy a fű csak rövid távon kavar be a motivációba.

Tűz tartalom 🔥