keresés menü

Egy német főiskolás lány otthagyta az albérletét és most vonatokon él

Ahelyett tehát, hogy új lakás után nézett volna, vásárolt egy havi bérletet, amivel Németországon belül bármilyen vonatra felszállhat. Azóta vonatokon írja a leckéit, a vonatok mosdóiban mossa a haját. Ha pedig társaságra van szüksége, akkor is mindig talál magának valakit az utazók közül.

Ez az életmód lehetővé teszi számára, hogy távoli városokban élő barátait, szüleit és főleg pasiját rendszeresen látogassa. Mivel náluk tud aludni, ezért mindössze egy hátitáskát kell magával cipelnie.

A vonatnomád életmód anyagilag is megérősnek tűnik, hiszen a korábbi 390 eurós albérlet helyett mindössze 330 eurót kell kipengetnie a havi össznémet vonatbérletért. Állítása szerint azonban nem ez volt az első számú motivációja, hanem sokkal inkább az, hogy bebizonyítsa, a megszokottól eltérően is lehet élni, illetve, hogy a kalandok sokszor karnyújtásnyira vannak tőlünk, csak észre kell venni.

A 23 éves lány egyébként épp most írja a szakdolgozatát a vonatnomád életről, akit érdekelnek a részletek, és tud németül, az a blogján is tudja követni a kalandokat.

***

Magyarországon egyébként hasonló bérletet éves viszonylatban lehet váltani másodosztályra 250 ezer, elsőre pedig 280 ezer forintért. Ez körülbelül negyed annyi, mint Németországban 12 hónapra. A budapesti albérletárakhoz képest szintén sokkal olcsóbb megoldásnak tűnik ez itthon, mint Németországban.

(via Washington Post / Mávcsoport)