keresés menü

Kirekesztés-e az, amikor a nők minimális magasságot várnak el Tinderen?

Ez már nekünk is eszünkbe jutott, de akkor nem vetemedtünk posztra. Most azonban szembe jött egy ilyen eset a neten.

Annyi mindössze a szitut szuperül összefoglaló sztori, hogy egy srác nem csak, hogy kiakadt azon, hogy egy lány Tinderen elvárta, hogy csak olyanok húzzák őt jobbra, akik legalább olyan magasak, mint ő – hanem támasztott egy hasonlóan erős elvárást.

Vagyis, csetelés közben, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, bedobta, hogy ő meg a kövér nőket kívánja kerülni. Erre a lány felháborodott, letiltással fenyegette, majd a srác úgy érvelt, hogy:

“Oké, te nem szereted az alacsony embereket. Nekem miért nem lehet meg a saját véleményem? Az alacsonyabb emberek ráadásul nem tudnak magasabbak lenni. A kövéreknek viszont van lehetőségük fogyni.”

Ahogy mi olvassuk a szituációt, úgy azt látjuk, hogy két alrésze is van a kérdésnek. Az első viszonylag könnyen megválaszolható: igen, hátrányos megkülönböztetés pusztán súly és magasság alapján kizárni embereket, és indirekt módon a bodyshaming fogalmát is kimeríti ez.

A második alkérdés is elég egyértelmű: párválasztásnál mindenkinek szíve-joga olyat választani, akit vonzónak tart, sőt, inkább ezzel szembemenni aggályos.

A fő kérdés azonban az, hogy ha olyanokat nem írunk ki Tinderre, hogy a “csak arcképet mutató, ám túlsúlyos emberek húzzanak balra”, akkor vajon belefér-e az alacsony fiúk alapból történő lepattintása a magassarkúra hivatkozva?

Tettünk be egy pollt, szavazzatok, és meglátjuk, mi a közítélet!

Tűz tartalom 🔥