keresés menü

Valahol mindenkiben ott bújkál egy GANGSTA

Thug Life. Mond valakinek valamit ez a szóösszetétel? Ha igen, az jó, akkor az illető valószínűleg találkozott már a hip hop nevű jelenséggel, annak is a gengszterrepp nevű leágazásával, ami főként az Egyesült Államok nyugati partvidékén terjedt el a 90-es évek elején olyan szimpatikus fiatalok körében, akik különböző színű fejkendőkben járták az utcákat, csúnya nézéssel, gyakran veszélyes és illegális tárgyakkal a kesztyűtartóban meg a nagyméretű nadrágban. A kék fejkendősök a piros fejkendősöket, a piros fejkendősök a kékeket zrikálták gyakran, olykor a veszélyes tárgyak valamelyikével, amiket további apró, veszélyes fémtárgyak hagytak el nagy sebességgel. Néha a fejkendőt is összevérezve (a piroson nem annyira volt ez feltűnő).

Őket gyakran nevezték úgy, hogy thug. Hogy a “tagbaszakadt” szavunk innen ered-e, abban kételkedem, mindenesetre kevés gátlással rendelkező, csapatokban mozgó, kemény emberekre tapasztották ezt a jelzőt. A thug life pedig nem más, mint az általuk élt világi élet, melynek órái sokszor meg voltak számlálva.

És akkor el is érkeztünk AZ ELMÚLT IDŐK LEGJOBB VIDEÓMÉMJÉHEZ.

Ami ezzel az epizóddal kezdődött:

“Nem tudom, hogy hívják ezt… talán úgy, hogy fuck you?”

Ez az egyetlen videó képes volt olyan hullámokat generálni, hogy mára már egy külön csatorna ontja magából a YouTube-on a thug life mémvideókat. Ezek jellegzetessége ugyanaz: látunk egy kisklambót, aki talán még az általános iskolába sem tette be a lábát, de már úgy forgatja a káromkodás eszköztárát, hogy az tényleg kőkemény. THUG, ÉRTED. A jelenet végén kimeverített kép és a ráúsztatott, jellemzően westcoast hiphop taktusok (leggyakrabban ez a klasszikus) kötelező jegyek. És itt a folytatás!

“Lehet, hogy nem tudom megkötni a cipőfűzőmet, de a kurvádat megdugom!”

“Pusztulj a telefonoddal az arcomból!”

– Haver, te öt vagy?
– Ja, öt incs mélyen bele az anyádba!

– Mondd a kamerának, hogy helló!
– Helló, anyabaszó!

Lehetne még a példák sorát halmozni, de javasoljuk, hogy mindenki tekintse meg inkább ezt és ezt a válogatást. Aztán lehet szintet lépni a gengszter állatokkal.