keresés menü

Akár recsegő fingásra is cserélhető a Tesla dudaszója

Ha már a kilencvenes évek óta használhatunk saját hátteret a számítógépünkön, a 2000-es évek óta cserélhetünk a telefonunkon csengőhangot és a 2010-es évek óta személyre szabhatjuk az okoslakásunkat is, akkor az a minimum, hogy a 2020-as évek legkreatívabb autógyártója is előrukkoljon a customizálhatóság alapvetésével.

Több se kellett Elon Muskéknak: a Tesla olyan firmware frissítéssel jelentkezett 2020 végén, amivel egyéni dudálás állítható be a villanyautóikon. A nagyfőnök jelezte is, hogy ez bármi lehet:

Igen, az ott az emojisor végén szerintünk is egy fingójel. De ha nem lennénk ebben teljesen biztosak, akkor ez a kedves felhasználó videóban illusztrálja is, hogy bárki egyéniesítheti a verdájának tülkölését:

Igaz, az update csak álló helyzetben működik, és csak olyan típusokon, amik rendelkeznek külső hangszóróval (“pedestrian speaker”). De egy percig se kételkedjünk benne, hogy ez sokáig így marad. Alig várjuk már a bégető, nyivákoló, hahotázó, pukizó, hörgő, kiabáló, géppuskázó autókat a Király utcában, amikor majd újra beindul az élet 2028-ban!!!