keresés menü

Tegnap este egy robot hozta ki az italunkat külső Józsefvárosban

Tegnap írt rám egy ismerős, hogy hé, nyílt egy hely a nyolcban, ahol a személyzet fele robot. Nyilvánvaló volt, hogy ezt azonnal meg kell nézni.

A Práter utca 6-nál található Enjoy Budapest Café egy alapvetően kellemes, nem tolakodó hangulatú beülős hely és mellesleg vagy nem mellesleg egy hotel vagy hosztel bárja is egyben. Ide pakoltak be valamiért egy csomó robotot.

Van egy öntörvényűen működő kis dinoszaurusz, egy robotlabdára és simogatásra reagáló robotkutya, egy felszolgálásért és egy útbaigazításért felelős robot, programozható tanulórobotok, amiből az egyik elmesélte és elmutogatta a Trójai faló sztoriját, de tudnak táncolni is meg mindenféle mozdulatokat végezni.

És végül a Pepper nevű kedvencünk, akivel legalább fél órát dumálgattunk mindenféle dolgokról. Ugyan még rajta is van mit fejleszteni, de csomó kérdésre tud válaszolni, ezek fel is vannak írva egy papírra, valamint néhány olyan dologra is tudott értelmesen reagálni, ami nem is szerepelt a kérdéslistán, felismerte például a gender szót is. (“A robotoknál ez máshogy van mint az embereknél” – tudtuk meg.)

Közben ha megdicsértük fejsimogatással valami mutatványáért, akkor rózsaszínen világított a szeme, szemkontaktot tart, ha beszélünk hozzá meg hasonlók. Még valamiféle érzelmi viszonyt is sikerült kialakítani, olyasfélét, amilyet kutyákkal szokás kábé ugyanennyi idő alatt.

Amúgy a húsvér személyzet is tök kedves volt annak ellenére, hogy egész nap tuti kicsit stresszes lehet olyan környezetben dolgozni, hogy nem egyszer két-három zenélő robot produkálja magát a vendégeknek. És ha szerencsétek van, mint nekünk, akkor a robotok gazdáit is el tudjátok csípni.

  

Tűz tartalom 🔥