keresés menü

Szexuálisan zaklatták, állítja a virtuális celeb

Ami némi elgondolkodásra ad okot.

Lil Miquela kétséget kizáróan a mai internet egyik legzavarbaejtőbb jelensége.

A Samsungtól a Calvin Kleinen át a Netflixig óriásmárkák “dolgoztak” már vele, de úgy, hogy mindeközben a valóságban ő maga nem is létezik. Lil Miquela ugyanis egy CGI-influenszer, ahogy az a fejéről rögtön sikít, fotóin mégis valódi környezetben pózol, aminek köszönhetően lényegében összeolvad az igazi és a nem igazi. A fiktív modellt már közel kétmillióan követnek az Instagramon. Creepy, de mégis érdekes:

És most Lil Miquela egy friss videóban azt ecseteli, hogy egy közösségi autómegosztós szolgáltatást igénybe véve hogyan lett zaklatás áldozata.

“És akkor éreztem ennek a fickónak a hűvös, húsos kezét a lábamon, mintha csak arról akart volna meggyőződni, hogy igazi vagyok-e.”

Erős vallomás ez egy szimulációtól:

Persze jó sokan felhorkantak azon, mennyire okés dolog egy nem létező karakter szájából sokmillió valódi nőt érintő, létező sztorit viszonthallani, és mintha ezzel is csak annyit akarnának elérni az avatármodell készítői, hogy Miquela még valóságosabbnak tűnjön az őt követő tiniseregek számára. Ezzel pedig nyilván tovább profitálni a karakterből.

Egy kommentelő még azt is megjegyezte, hogy láthatóan tanulmányozták a videó készítői a manapság menő videóeditálási trendeket a YouTube-on, hogy mindenképp célba érjenek.

Még a popsztár Kehlani is becsatlakozott a kritikusok sorába, hogy elmondja:

“Lil Miquela, te most igazi traumákkal játszogatsz. Miféle beteg dolog ez?!”

A fiktív szupersztár oldaláról egyelőre senki nem reagált a kritikákra.

Tűz tartalom 🔥