keresés menü

Szerdán este a Normafán hatalmas közösségi üvöltés lesz

Urbanplayer: – Honnan jött az esemény ötlete?

Takáts Márk Dávid: – Az üvöltésterápia nem egy új elképzelés (lásd a svédeket! – a szerk.), igazából az esemény csak ezt a koncepciót ülteti át egy közösségi esemény keretei közé.

Az emberekben nagyon sok felgyülemlett és soha ki nem adott feszültség van, legtöbbször egymás felé, ezért érdekesnek tartom azt, hogy ezeket az energiákat nem egymáson, hanem egymással vezetik le.

UP: – Mire kell számítani az eseményen?

TMD: – A tervek szerint minden a tavalyihoz hasonlóan fog lezajlani, hatkor elkezdünk üvölteni, és ez az üvöltés kitart egészen kifulladásig. Azért is volt nehéz rendesen megállapítani tavaly, hogy pontosan hányan voltak, mert az emberek végig jöttek-mentek, volt aki csak egy pár percre kapcsolódott be, volt, aki végig maradt. Ez egy nagy folytatólagos üvöltést eredményezett.

UP: – Hányan lesznek szerinted?

TMD: – Tavaly, ha minden igaz négyezerrel több érdeklődőnk volt, és ahogy ezt már fentebb írtam, végül nem is sikerült rendesen összeszámolni, hogy pontosan hányan is voltak. Én a tavalyiból okulva egy 200-300 emberre számítok összesen, a jövés-menéssel együtt, de az igazság az, hogy nagyon nehéz ezt akár csak megbecsülni is, mert a társaság folyamatosan cserélődik.

Nézd meg, hogy csinálják mindezt Svédország egyes részein, videóval, hopp:

Tudod, mi történik, ha Svédország egyes részein este tízkor kinyitod az ablakot, és ordítani kezdesz?

Fotó: Hartyányi Norbert