keresés menü

Szép hírek a nyolcból: újra kinyit az Auróra!

Mindenki emlékszik a június végi döbbenetes történésre, amikor is Kocsis Máté kerületi polgármester úgy döntött, hogy olyan nem lehet, hogy egy helyen néhányan csak úgy spanglizgassanak, és ezért a helyet be kell csukni (akkor ugye egy eltúlzott, tizenpár órán át tartó rendőrségi razzia során embereknél füves cigiket találtak, ahogy egyébként kábé minden budapesti szórakozóhelyen lehetne találni zsebekben ezt-azt).

Csakhogy a polgi azt felejtette el, hogy az Aurórát valahogy mégsem sikerült semmivel sem meggyanúsítani, ahogyan az azt üzemeltetőket sem.

Lehetett számolni azzal, hogy ennek meglesz a követkeménye még egy következmények nélküli országban is, és így is lett: az Auróra ma kiposztolta a Facebookra, hogy októberben újranyitnak.

“A 8. kerületi kormányhivatal jogszabálysértőnek nyilvánította és megsemmisítette a Józsefvárosi Önkormányzat határozatát, mely megfosztotta a közösségi házat elsődleges bevételi forrásától. Minden alapot nélkülöz, így nem érvényes az az önkormányzati határozat, mely az Auróra bezárását célozta. Az elmúlt hónapokat a közösség segítségének és adományainak köszönhetően tudtuk átvészelni. Októbertől újra teljes gőzzel működik az Auróra, és benne az AuróraCivilHUB.”

Továbbá:

“Sem az Auróra, sem az azt működtető Marom Klub Egyesület, vagy bármely hozzánk kötődő személyt vagy társaságot nem gyanúsítottak meg semmivel. A határozat ellen így panasszal éltünk a kerületi Kormányhivatalnál. A Kormányhivatal pedig teljes egészében az Aurórának adott igazat, mert a hivatkozott eljárás során egyáltalán nem merült fel bűncselekmény gyanúja működésünkkel kapcsolatban.”

✊ ✊ ✊ ✊ ✊