keresés menü

Nincsenek többé biztonságban a titokban Tinderen szvájpolgatók

A Swipe Buster nevű applikációval utána lehet nézni, hogy a csajunk vagy a pasink, a főnökünk vagy a beosztottunk, illetve akárki más utoljára mikor járt Tinderen.

Az öt dollárért letölthető programmal az alábbi adatok megadásával kereshetünk rá az illetőre: keresztnév, életkor és földrajzi elhelyezkedés. Ezután a Swipe Buster letölti a Tinderről az ezzel megegyező felhasználókat, így már csak nagyon kevés ember között kell szétnézni, hogy vajon ott van-e az általunk keresett.

“MIVAN!?!? Hozzá lehet férni a Tinderre feltett adataimhoz?”

Bizony, az alkalmazás programozási felülete és az adatbázisa is nyilvános, így aki konyít a programozáshoz, az el tudja érni. Ez egyébként teljesen megszokott az ilyen technológiai vállalatoknál. Később pedig más cégek felhasználják ezeket az adatokat a célközönségük pozicionálásához.

A Swipe Buster készítőinek nem titkolt célja, hogy az alkalmazásukkal felhívják az emberek figyelmét arra, hogy

“Túl sok adatot osztunk meg olyan helyeken, amik elérhetőek mások számára is.”

Ehhez az üzenethez pedig nyilván a sokak által titokban használt Tinder betalálása lett a leginkább kézenfekvő. A Swipe Buster mögött álló fejlesztők szerint a vállalatoknak transzparensebben kéne kommunikálniuk, hogy a felhasználók adatai miként lesznek majd kezelve. Vagy elérhetővé se kéne őket tenniük.

A Tinder szóvivője erre csak annyit mondott a Vanity Fairnek, hogy ha meg akarjuk tudni, hogy valaki fent van-e, akkor ne fizessünk ezért öt dollárt, hanem töltsük le az ő alkalmazásukat ingyen és kiderül minden.

(via vanityfair)

Tűz tartalom 🔥