keresés menü

Svédországban megrendezik az első zenei fesztivált csak nőknek

Négy nemi erőszak és 23 szexuális zaklatás – idén ez volt a Bråvalla mérlege, ami Svédország legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválja – volt. De már tavaly öt nemi erőszakot és 12 zaklatást jegyeztek ugyanott. Miután kiderültek ezek a számok, a szervezők úgy döntöttek, jövőre már nem rendezik meg a fesztet.

A Kickstarteren viszont kampány indult egy olyan rendezvény megtartására, ami kifejezetten a woman-onlyságot tűzte zászlajára, mondván, mindenki megérdemli a biztonságos bulizást. És a fesztivált meg is fogják rendezni, mert egy hónap alatt, szeptember elejétől október elejéig simán összegyűlt a belőtt 500 ezer svéd koronás (= 16 millió forintnyi) összeg.

Nemi erőszak ellen dolgozó svéd szervezetek – mint például a Nattskiftet – többször kifejezték már egyébként, hogy a fesztiválszervezők nem fordítanak elég figyelmet ezekre az esetekre, és sokkal több energiát kéne fordítaniuk a szórakozók védelmére. Az biztos, hogy nem a csak nőket és transzneműeket fogadó Statement Festivalnak kéne lennie a megoldásnak.

(via / nyitókép innen)

Tűz tartalom 🔥