keresés menü

Tök jó bár nyílt a nyolcadik kerület egyik alulértékelt utcájában

Mint ahogy azt Pap Lóri üzletvezetővel kimatekoztuk, én még februárban voltam ilyen ismerős ismerősén keresztül először a Nagy Fuvaros utcai Sufniban. Akkor még csak zárt klubként, tesztüzemben pörgött a hely dobozos sörökkel, masszív felújításhangulattal. Aztán valamiért tökre megfeledkeztem az egészről.

Ebben a valamiben bizonyára benne van a karanténos időszak is, ami két hónappal későbbre tolta a hivatalos nyitást. De így legalább a csomó bezárt vendéglátóhely mellett egy tök újat is kapott a város ezzel. Én mindenesetre tökre megörültem neki, hogy lett a környékünkön egy klassz hely, aminek ráadásul egy mozgalmas utcára nyíló terasza is van, ami elég nagy hiánycikk a nyolcadik kerület körúton kívül eső részein.

A Sufni ötlete egyébként már több mint egy éve formálódott, aztán egy sörözés hevében kapott elhatározással Lóri úgy döntött, hogy ha már amúgy sem szeret egyetemre járni, akkor a tandíjra félretett pénzéből inkább saját vállalkozást indít.

Némi keresgélés, valamint a stiklis főbérlők kerülgetése után akadtak rá – társaival, Balázs Lacival es Fazekas Lázár Benivel – a Nagy Fuvaros utca 12-es szám alatt található, impozáns fahomlokzatú üzlethelyiségre, ami hentestől zöldségesen át minden volt már a története során.

Mivel meglehetősen szűk keret volt a felújításra, ezért úgy gondolták, hogy a legjobb lesz, ha a saját két kezük munkájával alakítják ki a belső dizájnt, amiben Rózsa Anna építész segített nekik. Fontos szempont volt, hogy valamivel ellensúlyozzák a rideg fehér falakat, így jött képbe a nyers fa falburkolat és pultegység. A lényeg, hogy még a pultot is ők hegesztétték össze, egyedül a vízvezetékekhez hívtak mesterembert.

A Sufni egyelőre egy sallangmentes bárként működik, de a tervek és a remények szerint mindenféle workshopoknak és közösségi programoknak is helyet terveznek biztosítani. Innen nézve ez a mostani is tesztüzem, folyamatosan alakul még ez a dolog, legtöbbször egy-egy spontán ötlet felől továbblépve – avatott be Lóri az üzletfilozófiájukba.

A jövő tehát egyszerre nyitott és tervekkel teli, a lényeg azonban most az, hogy a Nagy Fuvaros utca vonzáskörzete kapott egy szuper találkozóhelyet, mások meg egy jó apropót arra, hogy kimenjenek a kerületnek az Aurórán túli részére.

Tűz tartalom 🔥