keresés menü

Így állítsd meg a negatív gondolataidat

Innen indít a Psych2Go videócsatorna egyik legfrissebb videója, aminek mesélője elmondja, hogy őt kilenc éves kora óta gyötörte az állandó parázás, iskolába indulás előtt remegett és hasmenése volt, néha hányt is, de aztán rájött, milyen trükkökkel tud felülkerekedni a fojtogató pesszimizmuson.

A videó faszán elmagyarázza az agy működésétől kezdve, hogyan nem tudja ilyen esetekben az elménk megkülönböztetni a negatív gondolatokat a valós veszélyérzettől, és hogyan okoz mindez fizikai tüneteket, ami később a fejfájástól az állkapocsfeszülésen át az emésztőrendszeri zavarokig terjedhet, a mentális zavarokról nem is beszélve. De aggodalomra semmi ok, mert az agyat “újra lehet huzalozni” folyamatos tréningezéssel.

Kezdve onnantól, hogy lazítsuk el a testünket, odáig, hogy bármennyire bizarrnak tűnik eleinte, igenis érdemes tolni magunkba a megerősítő gondolatfutamokat (“tele vagyok pozitív energiákkal”, “ez egy fasza nap lesz”, stb), figyeljük meg tudatosan a gondolatainkat, pucoljuk el a környezetünkből a rossz hatású embereket, és így tovább.

És tényleg menjünk el mozogni. Egyéb okosságok a fenti hét percben!

Tűz tartalom 🔥