keresés menü

Kösz, Starbucks: évente 4 milliárd nem újrahasznosítható papírpohárral járul hozzá a kávézólánc a világ szemetéhez

Soha nem javasolnám a Starbuckst senkinek, aki szeretne ízgazdag kávét szürcsölni, mert ott olyan nem készül, és ezért még aranyárat is kérnek. Amire pedig most a Treehugger oldala rávilágított, az egy még nyomósabb ellenérvként szolgálhat azoknak, akik esetleg elcsábulnának valamelyik frekventáltabb nagyvárosi sarkon a fehér-zöld színek láttán.

A világ legnagyobb gyorskávézólánca ugyanis máig képtelen volt megoldani, hogy a papírpoharai újrahasznosíthatóak legyenek:

a poharak belső műanyag bélésével a legkomolyabb malmok sem bírnak el, az eldugítja a gépeket.

Ahogy a Treehugger írja, ez évente 4 milliárd (!!!) pohárnyi hulladékot jelent – amikkel nem lehet mit kezdeni -, és nem mellesleg 1 milliárd kivágott fát is.

Külön keserű ízt szolgáltat a történethez, hogy egyébként a polietilén borítás mögötti papír kiváló minőségű, és számtalanszor újra lehetne hasznosítani – már ha hozzá lehetne férni. A Starbucks egyébként tökéletesen tisztában van a gonddal, 2008-ban megígérték, hogy kifejlesztenek egy környezetbarát poharat, de öt év alatt semmire sem jutottak, így letettek róla.

Cserébe egy cinikus gondolatra futotta: közölték, hogy esetleg a papírfeldolgozó malmok alkalmazkodhatnának hozzájuk.

Aki szeretne aláírni egy petíciót az ügyben, hogy esetleg mégis erőltesse meg magát a Starbucks egy 100 százalékban reciklálható pohár előállításában, az itt teheti ezt meg.

Tűz tartalom 🔥