keresés menü

Itt a kosaras kesztyű, ami segít a tökéletes célzásban

A SOLIDshot egy olyan felkarig elérő okoskesztyű, amiben több szenzor figyeli a mozgást, felismeri, amikor a játékos dobni készül, és visszajelzést ad a dobás után. Tehát amolyan plusz edzőként koordinálja a játékost. Négy éven keresztül fejlesztették az NBA és a főiskolai bajnokság pályáin.

A bicepsznél lévő szenzor követi a felkar pozícóját és orientációját, egyúttal következtet a váll mozgására is. Visszajelzést ad arról, ha lapos volt a lövés, vagy ha egyenetlen. Az alkari szenzor a felkarival kommunikálva követi le a könyök pozícióját, amiből megintcsak fontos információkat tud visszaadni a játékosnak. A kézfejnél lévő érzékelő pedig a csuklót figyeli, és jelez, ha a játékos az hüvelyk- és a kisujjaival löki a labdát a csuklója helyett.

A SOLIDshothoz tartozik egy applikáció is, ami elemzéseket ad a dobásokról, és okos algoritmusok generálnak mindenféle hasznos visszajelzéseket a játékosnak. A SOLIDshotnak természetesen nem az a lényege, hogy dobjon a kosaras helyett, hanem az, hogy a technika mai tudását felhasználva megmutassa neki, hol tud javítani a teljesítményén. Még az NBA játékosainál is kimutatható volt, hogy egy szezonon belül mennyit javultak ennek a segítségével.

A kesztyűt majd a téli NBA-szezontól szállítják ki, de már rendelhető 499 dolláros bevezető áron. Addig is legyen itt a további részleteket megmutató promófilmje!