keresés menü

Sokkoló kisfilmmel indít támadást az IKEA a családon belüli erőszak ellen

Velünk csak most jött szembe ez a fenti videó, utánanéztünk, egy ideje pörög már az interneteken, de azért lássa csak mindenki, szóval gondoltuk, megérdemel egy posztot, hiszen a téma nem kikerülhető. Az országban, ahol a nők felének volt már része lelki vagy testi bántalmazásban.

Ezért a következő két évben

35 millió forinttal támogatja a svéd bútorgyár az érintetteket és a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) munkáját.

Ami nagyon szép és fontos dolog. Ráadásul az áruházakba érkezők sem kerülhetik ki a problémát:

Ami amúgy egyáltalán nem baj. Mert a szembesítés még fontosabb.

“Az EIGE (Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete) indexe alapján Európa szerte Magyarországon az egyik legalacsonyabb a nemek közti egyenlőség mutatója. Az uniós ügynökség adatai arra is rámutatnak, hogy a közép- és kelet-európai régióban a nők 1/3-a már tapasztalt fizikai erőszakot 15 éves kora óta. A nők elleni erőszak aláássa a nők azon alapvető jogait, mint a méltóság, az igazsághoz való jog, vagy a nemek közti egyenlőség. Az IKEA mint emberközpontú és emberi értékek által vezértelt cég, elkötelezett amellett, hogy felhívja a figyelmet a családon belüli erőszak fontosságára márkaként, vállalatként és munkáltatóként egyaránt” írják az oldalukon.

???