keresés menü

Sneakerszakértő oldhat meg egy gyilkossági ügyet Chicagóban

Most azonban előkerült egy biztonsági kamerás felvétel, amin a feltételezett tettes volt látható egy nehezen beazonosítható Nike-cipőben. Mi történik ilyenkor?

Hát az, hogy hívják a fenti képünkön szereplő Herbert Hedgest, akit akkor vet be a márka, ha cipőik hasonló ügybe keverednek.

Hedges 1978-ban kezdett a Nike-nál a termelési divíziónál, ma pedig nyugdíj mellett tölti be ezt a speciális munkakört. Megnézte a felvételt és beazonosította az Air Max 90s-t. “Nagyon egyedi modell” – tette hozzá. És lám, a véres talpnyomot is egy ilyen pecsételte a padlóra. A konkrét lépő még hiányzik, de nagy előrelépést jelentett Hedges szakértelme.

A kép természetesen csak illusztráció, nem nálunk van a véres talpú lépő.

Nagyon nem ez volt az első eset, amikor őt kellett hívni. Hedges alig két hónapja egy Air Jordan XIs-t azonosított be a gyilkossággal vádolt amerikaifocista Aaron Hernandez perében. Aztán amikor a védők azzal jöttek, hogy de abból három millió kijött a sorról, akkor emberünk egy fotóbizonyítékkal szorította meg a hurkot a gyanúsított körül: rámutatott, hogy a 13-as méret olyan nagy, hogy abból éppenséggel nagyon kevés került a piacra.

(via Chicago Tribune / Complex)