keresés menü

Így fogunk pizzázni a jövőben? És élvezni fogjuk-e?

1. Behunyod a szemed, és abban az alapszituációban vagy, hogy nem volt kedved főzni, úgyhogy pizzát rendeltél, ami késve azért, de megérkezett. Csak hát enyhén hidegen…

2. Behunyod a szemed, és az előbbi cselekménysor megtörténte után meleg pizzát kapsz, mert a kaliforniai Zume Pizza találmánya alapján a jövőben már a pizzasütés fele a kiszállítófurgonban történik. Így:

3. Behunyod a szemed, és megcsinálod magadnak. Tényleg tök egyszerű: egy söröskorsóban összekeversz hét gé gyorsélesztőt, két kanál olivaolajat, egy kiskanál cukrot három deci vízzel, majd összegyúrod a löttyöt kábé fél kiló sózott liszttel. Utána letakarva bedobod a hűtőbe kelni egy-két napra, hogy ne lehessen olyan alapszitu, amikor nehézség lenne sütni-főzni. Mennyiségeket lehet többszörözni nyilván – amíg a hűtőlepedő ér.

Szóval a hűtőben kel a tészta, te éhes vagy, és előrelátólag vettél néhány paradicsomkonzervet, amiből egyet előveszel és beledobsz a turmixgépbe néhány fokhagyma társaságában. Ha nagyon szereted magad, akkor pattintasz egy sört és főzöd a pépet egy órán át egyik Replacements-lemezre, de az is tök jó, ha rögtön ráöntöd a kinyújtott tésztára, és tizenegy-két perc 250 fokos sütős kezelés után már meg is van a legalapabb marinarád.

Persze nyilván variálhatod ezt csillió módon, de a lényeg, hogy inkább ez legyen a szebb jövőd, és ne az, amiről a cikk eleje szólt. És aminek, jut eszünkbe, a kezdeteit itt már megírtuk:

Itt a Szilícium-völgy legújabb találmánya: a robotizált pizzéria!

(via)