keresés menü

Új magyar startup akarja menővé tenni a futárkodást

Mától nyilvánosan is elérhető Budapesten a Sendee nevű alkalmazás, ami az éttermeket és a futárokat köti össze azzal a céllal, hogy az ételszállítás könnyebb, gyorsabb és megbízhatóbb legyen.

A sajtóanyagukat átnyálazva és az appot átpörgetve az láttuk, hogy egy nagyon hasonló rendszerről van szó, mint az Uber esetében, annyi különbséggel, hogy itt a kaja megrendelője kimarad a játékból.

Az éhes ügyfél továbbra is a kívánt étteremtől fog rendelni, viszont ha ez egy sandee-s étterem, akkor nem saját futárt fog kiküldeni, hanem az alkalmazáson keresztül megbízást küld a legközelebbi futárnak, aki, ha elfogadja a melót, már mehet is felkapni az ételt.

Az uberes hasonlóság nem véletlen egyébként, a startupon az Uber marketing-vezetője, Szőke Gergő is dolgozott. Az ottani tapasztalatai alapján pedig nem is meglepő, hogy a Sendee hangsúlyozottan rendezett adóviszonyok között fog működni: a munkavállalás feltétele a vállalkozói igazolvány, cserébe a cég segíti partnereit az összes szükséges adminisztratív intézkedés gördülékeny lebonyolításában.

Az egyelőre csak androidos rendszeren működő appon keresztül egyébként

Teljesállásban, részmunkaidőben vagy jövedelemkiegészítési céllal is be lehet szállni a kajafutárosdiba.

Az ITT elérhető alkalmazásban pedig elolvashatjátok az össze többi részletet, ha érdekel a lehetőség. Annyi még legyen itt, hogy az alkalmazást azok az éttermek finanszírozták, amelyek elkötelezettek az iránt, hogy a kajakiszállítás pontos, megbízható és gyors legyen.