keresés menü

Nem lesz bankárdiszkó, nem lesz belépős, nem lesz dress code: PONTOON a Lánchídnál

Amióta elkezdett szivárogni a lépcsőzetesen felépített hype, hogy nyílik egy új szabadtéri hely (nyilván szembejött a hírfolyamodban) egy eléggé nyertes lokációban, a Lánchíd pesti hídfőjének eddig még hellyel-közzel érintetlen oldalában, azóta tippelgetnek sokan, mi lesz ez a konténerszerű, kétszintes izé. Sokan pedig érthetően aggódnak, hogy mit vesznek el tőlük, már ha egyáltalán. Hiszen mégiscsak ötödik kerület, gyémánt terület.

De azért vagyunk, hogy segítsünk.
Megkerestük azokat, akik beletették a magukét.

(Fotó: Glódi Balázs)

Az nem titok, hogy a Fogasházat magáénak tudó tulajdonosi körhöz kötődik a vennyú, és ez alapján már lehet sejteni, hogy nem a csajszerdák, pattintott gallérok és slusszkulcsos koktélok fancyháromszögében mozog az elképzelés. Mi a PONTOON körüli kreatívokat kérdeztük, hogy ezt akkor most hogyan.

“Ha valahogyan össze lehet foglalni Budapest különböző izgalmas részeit, akkor ez lehet az. Teremtünk egy hangulatot, ahol elröppen egy pár óra”

– mondta nekünk az egyik zenefelelős, Simon Iddol.

https://instagram.com/p/BFeRmm7oT61/

Ő játszani is fog, meg itt játszó lemezlovasokat játszatni, leszervezni, ahogyan a Toldiból és LÄRM-ből ismert Csete Manek Gábor is, aki szerint egy-két kontrasztosan meghökkentő koncert, a világörökség és az urbánlét egymásnak eresztése tök jó, feszítésmentes estéket fog eredményezni. Lesz minden, de nem mint a búcsúban, hanem mint egy jóérzésű és ízlésű helyen: világzene felől a populárisabb diszkókig, slágerből inkább okospop, dzsezzelés,

“plusz régi Chachacha-atmoszféra, amikor az Ablakadubra rajongó együtt ivott Geszti Péterrel. Valami időtlen létrehozása lenne a cél.”

Vasárnap például egy zseni mikrokoncert zajlott le Call Me Unique énekesnővel és a Monday Session díszes vendégseregével, így:

(Fotó: Glódi Balázs)

Ami pedig az építményt illeti, igen, puritán, igen, nincs túlcizellálva, mégpedig pont azért, mert nem akarja leuralni a terepet. Túl sok mozgástere ugyan nem volt az építészi-arculati duónak, mert az engedélyeztetések miatt előre meghatározott elemekből kellett dolgozni, de amit tudtak, kilegóztak belőlük. “Tudtam, hogy ez sok szempontból egy problémás terület, például ott volt a VaLyo part, amire rengetegen tekintenek szeretettel, ezért ezzel törődni kellett.”

“A három irányból való nyitottsága például erre játszik rá, és én szeretném azt gondolni, hogy ez még a közterület része”

– mondta nekünk Lengyel Marci (URBA) építész, aki Gryllus Ábrissal együtt munkálta ki az arculatot. Ők ketten az anyaghasználattal, a színekkel, még a logóban lazán lerakott betűkkel is azt akarták érzékeltetni, hogy ez egy popup valami – hiszen az is, ősszel lebontják.

Addig viszont nincs behopp, dress code, de Geszti Péter se. Cserébe lehet elernyedni déltől hajnalig, a part pedig mindeközben nem tűnik el, bőven van még befoglalható romantikázó sáv, mellette és mögötte is. Jussayin’.