keresés menü

Otthonmelózáshoz otthoni kávé, oké, de ha még a Koffein Roasters édességeivel is megfejeled, akkor ?

Nem mondunk újságot azzal, hogy sokan voltunk kénytelenek tavasz óta finomhangolni a munkamódszereinken, sőt, talán nem is csak finoman, hanem kifejezetten durván. Teljesen átállni az otthonról való munkálkodásra eléggé nyomasztó bír lenni, hiszen ugyanazon falak között kell élni, enni, aludni, töprengeni, mozizni, dugni, és még GDP-t is termelni. Adódik a kérdés: hogyan lehet felpuhítani ezt a gyakran nyugtalanító belvárosi kalicka-börtön vájbot? Hát úgy, hogy beirdalunk életünk megzakkant folyamába olyan tevékenységeket, amikkel teljesebb embernek érezhetjük magunkat, ha már a totális szabadságot elvették tőlünk.

Jobbakat főzünk. Nyelvet tanulunk. Podcastokat hallgatunk. Gyurmázunk! Vagy pedig tökéletesítjük kicsit önnön kávékultúránkat. Szerencsére a harmadik hullámos koffeinizmus már évek óta gyökeret vert Budapesten, ezért az ilyesfajta igény is könnyen táptalajra talál, főleg, hogy már olyan vállalkozások is vannak, mint a Koffein Roasters, ami

korábban munkahelyi kávégépeket adott bérbe, mára viszont az egyik legkomolyabb fővárosi kávéelosztó vállalkozássá teljesedett ki.

A kisüzemi sörfőzdék és borászatok után megérkeztek a kisüzemi kávépörkölők, ők pedig a széles kínálatból leválogatják nekünk a lehető legfaszább szortimentet, nugátos braziltól a savbombasztikus etiópig, ameddig a szem ellát.

Most viszont ledobták a nasibombát is.

A gyulai Cadeau Bonbon Manufaktúrával összefogva többek között ezt a kávépúderes tejcsokoládés mandulát:

A tonkás (belga!) tejcsokoládés törökmogyorót:

És az étcsokoládés peaberry kávészemet:

Ráadásul mindezekre még komplett karácsonyi csomagokat is fejlesztettek, hozzájuk passzoló kávéval, meg őrlővel, amiket a webshopjukból szépen be lehet ruházni, és a pakk meg szépen házhoz jön.

Amúgy akár kotyogóssal, akár V60-nal, Aeropresszel, akár rendes géppel teljesíti be valaki otthonában a napi kávéigényét, az ő oldalukon így, kategóriákra is lehet szűrni, meg persze elolvasni olyan izgiségeket, mint hogy létezik két kiskőrösi csaj, akik olyat hoznak ki egy hondurasi kávéból, mint senki más, de ha arra van érkezésünk, akár össze lehet hasonlítani két megegyező Costa Rica-i tételt az Impresso Micro Roastery és a Cracker Jack Coffee Roasters pörkölésében, és így tovább, kisebbfajta koffeinpedia az oldal, érdemes elveszni benne.

Aztán persze rendelni is, mintha nem lenne holnapután!