keresés menü

Öreg ember nem vén repper

Oké, természetesen mi vagyunk omegabénák, hogy ez még csak most jött velünk szembe. De erre való tekintettel lehet, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, szóval itt az idő, hogy más is lássa.

Hogy mit? Hát a Pete & Bas néven előadó párost. Akik egyébként 70 plusszos brit gentlemanek, és úgy tűnik, rákaptak a londoni underground kedvelt műfajára, a grime-ra. Az egész egy vidám, egyszeri poénnak tűnt sokaknak, akik látták ezt az első videójukat, mindenki azt gondolta, jól van, ez eléggé COOL, megnéztük, megosztottuk a haverral, jót szakadtunk, de most már lehet tovább haladni:

De a helyzet az, hogy

ők haladtak tovább.

Talán önmaguktól, mert eleve így tervezték, talán a YouTube-videójuk alatti kommenteket látván, amiknek a többsége arról szólt, hogy oké, ez mégsem egy vicc, annál komolyabbnak tűnik. Mert hát komoly a zene, és komolyak a szövegek (“Look in me eyes / I ain’t here for the pork or the pies”), akkor végülis mi a komikus? Hogy idős taták nyomják? Mocskos AGEISM!

Ami jó, az jó. És ez eléggé jó:

Annyira jó, hogy kisvártatva már egy NOISEY premiert is kaptak:

Hát bizony borzalmasan tűz, amit a két öreg művel (na, még egy sor álljon itt: “Gold chains on the chest hair, take the big bills leave the rest there” ???), ahogy az egyik hozzászóló is megjegyezte, keményebbek, mint a szarás három napi feldolgozottkaja-evés után.

Nem tudunk ezzel vitatkozni, várjuk a folytatást.
Ja nem, hiszen már itt is van: