keresés menü

Itt az app, ami sound systemmé egyesíti a mobilokat

ampme-story-582x437

Mint minden jó app, az AmpMe is egy valós helyzetből pattant ki. Egy éve történt, hogy egy bizonyos Martin-Luc Archambault nevű úr egy hölgyismerősével éppen utóbbinak az új lakását ünnepelte.

“Hoztam egy üveg bort, szerettünk volna zenét hallgatni, de a lány hangszórói még a csomagok alján voltak. Így az asztalra tettem a telefonom, és szörnyen szólt.”

A telók normális kihangosítására megannyi megoldás van, de még a legpraktikusabb, a bluetoothos hangszóró is csomó nyűggel jár. Érthető is, nem a nyolcvanas években vagyunk, hogy egy komplett hifit cipeljünk a vállunkon. Archambault ezért arra gondolt, hogy az amúgy is kéznél lévő telefonokból kéne felépíteni valamit, ha már úgyis ott van mindenkinek a zsebében.

És persze nem mást talált ki, mint hogy valahogy egyesíteni kell a telefonjainkat! Ezt a szinkronizálást végzi el az AmpMe nevű appocska. Belépve két lehetőségünk van, vagy bulit indítunk, vagy csatlakozunk egy bulihoz. És itt jeleznénk rögtön, hogy olyan opció nincs, amivel más buliját szakíthatjuk meg! Amennyiben buliindításra adtuk a fejünket, akkor kapunk egy négyjegyű kódot, amivel a többiek tudnak csatlakozni. És már mehet is a móka.

Azt a fejlesztő is beismerte, hogy a basszus nem az igazi, de hát ez nem a tökéletes Martin Audio-s téma kicentizett sounddal, hanem

alulról szerveződő gerilla-akció, amihez kell a recsegés, a barkácshangulat, a romantikus elcseszettség.

Ennek ellenére Archambault szerint, sok kicsi sokra megy alapon, egész hangos tud lenni egy horda okosteló, sőt a szétszórt elrendezés miatt még valamiféle 3D-s hangzást is adnak.

Az AmpMe egyelőre csak Soundcloudról megy androidos vagy almás készülékekkel, de a kövi hónapokban 2-3 másik szolgáltató is elérhetővé válik.

(via wired)