keresés menü

Milyen meginni egy sportfröccsöt, benyelni egy craftbeert a 38 fokos kánikulában?

  • “Hőségben összeomolhat a keringési rendszer alkohol hatására”
  • “Semmilyen körülmények között nem ajánljuk szomjúság csillapítására”
  • “Serkenti az izzadást, így pedig nagyon sok ásványi anyagot veszítünk”

Orvosok, dietetikusok intelmei a fentiek, azt taglaló cikkekben, hogy ebben a pokoli rekkenetben nyúljunk-e a söröskorsóért vagy se. Természetesen mindenképpen megszívlelendő tanácsokról van szó, ezért már most leszögezzük, hogy persze, tudjuk, mindenki ultrafaszagyerek a világ tetején, de nem biztos, hogy ezt egy mentőautó érkezését is magában foglaló gyilkos bekúrással kell mindenki másnak a tudtára adni. A narancs riasztás közepén.

Mi is csak arra voltunk kíváncsiak, hogy egészen ártatlan mennyiségű szesz hogyan hat ebben a dögledelmes hősugárzásban.

Első epizód: sportfröccs folyóborból, Madách tér

Mindenki tudja, hogy egy sportfröccs nem fröccs. Mégis, délután ötkor az itt látható pohár felénél, a könyöklőre támaszkodás során annak hajószerű megbillenését érzékeltem, pedig rögtön utána meggyőződtem, hogy az stabil lábakon áll.

Itt talán érdemes megjegyeznem, hogy 80 kilóval rendelkezem, alapvetően egészséges kivitel vagyok, többnyire kerékpárral járok, és mozgok ezen túl is, de most például a biciklilakat nyitása közben is jelentkezett az előző billenős érzés, miközben egy kellemes, ópiátos jellegű pocsolyába dugta az agyam a nagylábujját. Elmondhatom tehát, hogy a hőségriadóban egy sportfröccs hatása másfél-két vicével ér fel, hozzádobva némi olvadós, hallucinogén játékosságot.

Második menet: Primator IPA, Oázis söröző, Pannónia utca

Itt már rögtön egy görög gyros-ebéd után voltam, tehát ha úgy tetszik, doppingoltam, hiszen teli gyomorral nehezebben megy a bemarás. Mégis, körülbelül az alábbi, 6 és fél százalékos alkoholtartalmat felmutató üvegcse harmadánál már rámköszöntött egy bizsergetés: mintha a koponyám bele akarna bonyolódni egy forgószélbe, de folyton rájön, hogy ez azért nem olyan egyszerű. És nem is akar belebonyolódni.

Én sem akarok, úgyhogy nem kérem ki a következő kört, és az ujjamra is rászólok, hogy ne folytassa a fasságok kommentelését a közösségi felületeken, tekintettel arra, hogy az internet nem felejt.

Abban viszont biztos vagyok, hogy még két karika a sportból, és a fél délutánból egy megnyújtott, lebegős négyhúsz lesz, illetve még két karika ebből a középrossz IPÁ-ból, és már taxisok motorháztetőjét csapkodom edukációs célzattal, majd olyan sebességgel csapatom haza, amilyennel eszembe sem jutna józanul.

Szóval ésszel! De leginkább ne így: