keresés menü

A Nike azt akarja, hogy ezekkel a sneakerekkel lépjünk át a jövőbe

A klasszikus Nike Air Max 90 újragondolt darabjai köszöntik a 2020-as szezont.

Bár még távolinak tűnhet, pipáséknál már kopogtat az ajtón a tavasz, és magával hozza a jövőt is: március 26-án megint itt a jó kis Air Max Day, a legendás modell születésnapja, aminek apropóján az idén 30 éves Air Max 90 sziluett szolgáltatta a fő inspirációt a szezon meghatározó darabjaihoz.

Az ikonikus lépőt körbetapsoló ünnepnap közeledtével idén is a klasszikus, de leporolt és jól megremixelt Air Max modelleké lesz a főszerep, amiket olyan formában hoz vissza a márka, hogy

“viselője a nosztalgikus hangulat mellett egy pozitív és innovatív jövőben érezhesse magát”

– írják.

Íme a 2020-as Air Max Season első három ismert modellje!

Nike Air Max 2090

A már nevében is a jövőre utaló lépő az idén 30 éves Air Max 90 modern interpretációja. A klasszikus elemeket megtartva – amelyek már a saját idejében is ikonikussá és futurisztikussá tették a cipőt – az új Nike Air Max 2090 dizájn célja a Nike által elképzelt jövő illusztrálása. Az első színállások a jövő közlekedésére, főleg a legújabb elektromos autókban megjelenő színekre épülnek – visszautalva arra, hogy az eredeti dizájnt sportautók ihlették. A Nike Air Max 2090 idén tavasszal kerül a polcokra.

Nike Air Max Verona

1992-ben dobta piacra a Nike az első, kifejezetten nőknek tervezett Air Max cipőjét, az Air Veronát. Az Air Max 90 elemeihez visszanyúlva, 28 évvel később az egyedülálló új megjelenés és kényelem érdekében feltűnő és magas sarkot kapott ez a dizájn. A színállások finom tavaszi árnyalatai pedig ezúttal is a nőket célozza meg. A Nike Air Max Verona világszerte február 15-től elérhető – március 5-én pedig új színállások is jönnek.

Air Max 90 FlyEase

Az Air Max 90 FlyEase lesz a Nike első olyan utcára tervezett cipője, amiben megjelenik a könnyebb felvétel és viselés érdekében kialakított FlyEase technológia. Ezt kombinálta az eredeti cipő jól ismert tervezője, Tinker Hatfield, az 1990-es dizájnnal. Az újragondolt, unisex cipő kialakításánál fontos szempont volt a maradandó dizájn és az innováció közötti egyensúly megtartása. Az időtálló külső és a rugalmas sarok lehetővé teszi viselőjének, hogy gyorsan belebújjon a cipőbe, és már neki is vágjon a jövő felé vezető útjának. Az Air Max 90 FlyEase március 9-től felnőtt és gyermek méretezésekben is elérhető lesz.