keresés menü

Nevetőgázas bulizók raktak rommá egy 918 millió forintos Airbnb-t

London legnagyobb presztízsű részén, a kensingtoni Phillimore Gardenben foglal helyet Elizabeth Sterling luxuslakása. Egy elvált amerikai asszonyról van szó, aki ha megfelelőnek talál egy jelentkező társaságot, akkor néha kiadja a helyet – elképesztően vaskos összegért persze, tekintettel a berendezésre, amiben selyemszőnyegek, Baccarat csillárok és méregdrága műalkotások foglalnak helyet.

Most is jelentkeztek érte, mégpedig

egy törékeny hölgy telefonált majd jelent meg azzal, hogy babavárás és közelgő esküvő alkalmából egy meglepetés vacsorapartit szervezne a barátnőivel.

Elizabeth Sterling nem sejtette még ekkor, mire mond igent, pedig még proseccót és pink lufikat is küldött az alkalomra.

A gyanútlan lakástulaj

Ami ezután következett ugyanis, az élete legnagyobb félelmét váltotta valóra:

a lakást százhúsz, nitrogén-dioxidtól bódult réver vette kezelésbe.

A tulaj a ház egy másik részében veretes röhögésre ébredt, majd amikor felkelt megnézni, mi a szitu, már férfiakat is látott, aztán végigrohanva a lakáson lekurvázták, traumatizálták a megjelentek, akik meglehetősen állapotban voltak már ekkorra, és akiket csak bírósági végzéssel tudtak eltávolítani a rend őrei is. A közelgő vészt egyébként még akkor sem előzte meg gyanú, amikor Elizabeth azt látta, hogy bitangnagy ládákat visznek fel a lakásához este kilenckor (amiben természetesen a hangucc foglalt helyet).

A fehér gyantapadlón karc esett, itt-ott ciginyomok keletkeztek a textíliákon, női fehérneműket látott szétdobálva, azt azonban ő is elismerte, hogy páni félelme ellenére, sőt, meglepetésére szorult némi tisztesség a partizókba:

felcsavarták perzsaszőnyegét, és eltették a konyhaszekrény tetejére, de elrakták az útból a festményeket és egy 1920-as porcelán leopárdot is.

(via)