keresés menü

Nem fogod elhinni, hogy miért nem volt Oasis-szám a Trainspottingban

Mint ismeretes, az Irvine Welsh 1993-as regényéből készült Trainspotting épp húsz éve került a mozikba. A hozzá tartozó filmzene pedig egyfajta lenyomat volt a brit zenei szcénáról. Olyan nevek szerepeltek rajta, mint Iggy Pop, a Primal Scream, a Blur, a New Order, vagy az Underworld.

Az Oasis is ekkoriban járt a pályája csúcsán, éppen ekkor pörgött mindenhol a két emblematikus slágerük, a Wonderwall és a Don’t Look Back In Anger. Abszolút kézenfekvő lett volna, ha ők is rákerülnek a soundtrackre.

A film jelmeztervezője, Rachel Fleming most egy interjúban elmondta, hogy miért alakult úgy, ahogy. Eredetileg számoltak azzal, hogy Oasis-zene is lesz a mára kultikussá lett filmben. A zenekar azonban azt hitte, nyílván pusztán a címe alapján, hogy ilyen vonatokat bámuló lúzerekről fog szólni a film, így leoffolták. Fleming állítása alapján Noel Gallaggher mentegetőzött nála később ezzel az érvvel.

Az még oké, hogy a forgatókönyvet nem olvasták el, de mivel Welsh regénye három évvel a film előtt jelent meg, így talán tudhatták volna, hogy mi a dörgés.

A Trainspotting folytatása, ami Welsh Pornó című regénye alapján készül, és amiről már többször írtunk, jövő januárban érkezik.

(via)

Tűz tartalom 🔥