keresés menü

Nem csoda, hogy ez a friss Pepsi-reklám tömegeket borított ki az interneten

Kim Kardashian féltestvére, Kendall Jenner lett a kólamárka új reklámarca. Az új szpotban azt láthatjuk, hogy a fiatal celebkisasszonyt fotózzák egy fancy helyszínen, csini ruhában, de kint az utcán éppen tüntető tömeg vonul – amire ő maga természetesen megvilágosodik, rögtön ki akar állni az egyenlőségért, ezért gyorsan eldobja a szőke parókáját, és beáll menetelni.

Frissítés: Kendall Jenner Twitterjéről lekerült a kisfilm, de szerencsére más is feltöltötte, ez a hosszabb verzió:

De a videó nem egészen úgy sült el, ahogy azt várták.

Szinte minden politikai oldalról elkezdtek sorjázni a kritikák, hogy a reklám ostobán leegyszerűsítő módon azt üzeni: egy Pepsi képes megállítani egy demonstrációt, és békét hoz a világba.

Különösen az a jelenet cseszte fel többek agyát, ami egy tényleg megtörtént Black Lives Matter-tüntetés egyik, azóta ikonikussá vált jelenetét utánozza le. Itt van baloldalt a másolat, mellette az eredeti rohamrendőrös kép:

A reklámban ráadásul a rendőr belekortyol a kólába, és odabólint a kollégának vigyorogva, mintha a világ bármelyik tüntetése csak egy nagy bulika volna. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a hirtelen polgárjogi harcossá transzformáló privilegizált, jómódú tinisztár a szőke parókáját persze egy fekete nő kezébe nyomja bele, amikor kilibben az ajtón tömegbe.

Persze a Pepsi nem késlekedett a reakcióval: “Ez egy globális üzenet, ami azt mutatja be, hogy emberek az élet minden területéről összejönnek a harmónia szellemében.” 

Oké.