Mikor ezeket a söröket ízlelgettük, akkor épp a Budapesti Wagner-napok szabadnapjaiban járunk, a két négynapos gigantikus előadás között. Mára a Budapesti Wagner-napok simán nemzetközi szintű eseménnyé váltak, még a New York Times is úgy ír róla, mint a “Duna-parti Bayreuth.” Fischer Ádám karmester vezetése alatt pedig világsztárok sora vesz részt a nagy műben.
Mi ebből szakmai okokból most csak a sörökre vállaltunk rá, amiket a Karl mikrofőzdével kollaborálva hozott össze a Müpa. A Nibelung-gyűrű négy főbb szereplőjének dedikáltak egy-egy speckó főzetet.
A leggyengébbel kezdve akartuk végigkóstolni őket, de rögtön rosszat sikerült kinyitnunk, viszont kisvártatva kiderült, hogy éppen ezzel sikerült eltalálni a tökéletes sorozatot.
Úgyhogy mindenkinek azt ajánljuk, hogy ha a napokban kiülne a Müpa elé és végigkóstolná az egészet, akkor ketten vagy akár hárman vállaljanak rá a szériára. Lehet, hogy Wagnerhez passzolnak ezek a sörök, de napozóágyban óvatosan velük! És ezt nem tűző napról írjuk.
A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Müpa. Részletek a Budapesti Wagner-napokról ERRE! Alább meg néhány hangulatkép a Müpa mellől: