keresés menü

Idióta és veszélyes challenge terjed a YouTube-on

Hosszú volt az út a jeges vödörtől, de most már ott tartunk, hogy sem jó ügy nincs a most vírusként terjedő önvideók mögött, de még csak nem is kockázatmentes, és akkor még finoman fogalmaztunk. Mosószert józan ember nem vesz a szájába, de még egy kottarészeg sem feltétlenül. Most viszont amerikai tinédzserek kokettálnak a gondolattal, hogy márpedig meg kéne tenni. Meg kéne enni.

Az indoklásuk velőtrázó: hát annyira ínycsiklandóan néznek már ki!

És tényleg megteszik, tényleg megeszik.
Nagyon nem kéne utánuk csinálni, a kapszulák ugyanis mérgezőek:

https://twitter.com/unIatched/status/947280535201619968

Hogy ennek az egész őrületnek mi volt a kiindulópontja, arra a Buzzfeed talált választ: még 2015-ben az Onion nevű vicchíroldalon jelent meg egy cikk, aminek az írója egy (nem létező) kisgyerek volt, aki azt fejtegette, hogy márpedig nem bírja ki, ő ki fog venni egy ilyen csudaszínes izét a dobozból, bekapja, megrágja, és lenyeli. Mert mindig eléri azt, amit akar.

Nemrég pedig a CollegeHumor nevű, szintén a poénból élő oldal forgatott le egy videót a letörhetetlen vágyról, amit a kis játékos, és még az illatukkal is csalogató mosószerkapszula vált ki:

Ebből aztán szépen kicsíráztak a mémek a Tumblr-en, ma pedig ott tartunk, hogy egyesek valóban beleharapnak a tiltott gyümölcsbe. Kettesek meg még pizzára is helyezik:

Hogy mennyire ment messze a dolog, azt jól mutatja, hogy szakértők már azt javasolják, a szülők egyáltalán ne is vegyenek ilyen színes kis kapszulákat, hanem maradjanak a rendes mosópornál, ami nem ennyire csalogató. Mi már csak ennyit tudunk hozzáfűzni:

NE EGYETEK HÁZTARTÁSI VEGYSZEREKET.

Legalábbis ha még szívesen élnétek.

Tűz tartalom 🔥