keresés menü

Mit mond rólad az íróasztalod?

Mindez pedig nem véletlen, hiszen az asztalunk a személyiségünk és a munkastílusunk tükre: észrevétlenül is olyanra alakítjuk, amilyenek mi magunk vagyunk. A Marketo blogján régebben közzétett (de hát ma is aktuális) infografika kíméletlenül felosztja az asztalhasználókat hat kasztra, és hát lehet a végeredménnyel vitatkozni bőven, azért azt mindannyian tudjuk, hogy nem zörög a haraszt, ha nem zörgetik. Íme a klasszikus típusok:

A minimalista, akinek a gépén kívül semmit nem lehet találni az asztalán, a személyisége nem vetül ki arra, lehet, hogy ő maga egy robot.
A felhalmozó, aki már nem csak maga alig fér el a már rég nem aktuális papírkupacok és félig teli bögrék között, de a felhalmozási mániája kiterjed a munkájára is, a századik projektben is benne akar lenni, és megosztja az ezredik kéretlen szakvéleményét is.
A dokumentarista, aki mindent rögzít, ami vele történik, és még egy üzleti ebédre is örökké beégett emlékként tekint. Sose felejt.
A techbuzi, aki a fél iroda áramzabálásáért felel a sokadik monitorjával és töltőjével. Ő az, aki bár impresszív powerpointos preziket tart, azért nem felejt el panaszkodni arra sem, hogy a klotyóban már nagyon gyenge a wifi-jel.
A betegecske, aki, ahogy a leírás is mondja, roppant gondos munkásember – már amennyiben feltűnik az irodában. Mert másoknál sokkal gyakrabban nem tűnik fel, köszönhetően az éppen aktuális allergiaszezonnak, vírusnak és egyéb hasonló gonosz tényezőnek. Asztala pedig olyan, mint egy karantén, több gallon kézfertőtlenítővel, legtisztítóval, zsebkendővel, amelyek ergonómikus székével szemben azonnal kiszúrhatók.
A zen mester, aki maga a megnyugtató jelenlét az irodában, ami azonban nem mindig van összefüggésben a produktivitással. A szép növények, az inspirációs poszterek és a mezítláb járás ugyanis valamiért nem dolgoznak az ember helyett.

Na, hát valami ilyesmi.

És most jön a játék legjobb része: hogy elmondd, melyik vagy te! A szavazás nyilván anonim módon zajlik, még csak vissza se tudjuk keresni és ennélfogva elküldeni a főnöködnek, hogy mit ikszeltél, úgyhogy csak bátran!

Természetesen azt is számba vettük, hogy a fenti ábrák helyenként erősen leegyszerűsítenek, ezért attól függetlenül, hogy tudjuk, hogy vannak ilyen emberek, meg vannak olyan emberek, tettünk be olyan választási opciót is, amivel nem kell feltétel nélkül betagozódnod egyik kategóriába sem. De ha magadra ismertél, ne félj rábökni!

Szóval menjen csak az a voks, eléggé basztat minket is a kíváncsiság.