keresés menü

Újabb kutatás erősítette meg: továbbra sincs igazi ellenszere a másnapnak

giphy

Folyamatosan érkeznek megfejtések arra, hogy miként lehetne szkippelni a szörnyű másnapokat. Valaki a gyümölcsökre, valaki a szénsavas üdítőkre esküszik. Voltak már mindenféle rehabilitáló italok és pezsgőtabletták is a képben. A sima vízbevitelre is sokan adnak, meg persze ott vannak azok, akik azt mondják, hogy a kutyaharapást azt mindig csak a szőrével.

Ja igen, meg ugye van még az az opció, hogy kevesebbet iszunk.

Ez utóbbi módszernek a pártján áll Dr. Joris Verster (straight outta utrechti egyetem) is, aki nem rég tette publikussá egy kutatási eredményét a témában. Hozzátéve, hogy minimális enyhítést jelenthet az kaja- vagy folyadékbevitel a tivornyák folyamán.

A több száz diákkal lepörgetett kísérlet alapján azonban arra jutott a professzor, hogy ténylegesen igazából azok éreztek enyhébb másnapot, akik kevesebbet ittak. Ez az elég egyszerű képlet rajzolódott ki az interneteken végigsöprő munkában:

“Minél többet iszol, annál valószínűbb, hogy másnapos leszel.”

***

Akárhogy is, mi azért tartjuk, hogy ha nem keverünk össze-vissza mindent és két italonként bevállalunk egy pohár szódát, akkor azért könnyebben meg tudunk magunkkal békülni másnap. A szakértőknek meg innen üzenjük, hogy inkább a megoldást keressék, ne a kibújó indokokat!

(via Dazed)