keresés menü

Mikor, hol csaptad szét az éjszakát? A Foursquare Time Machine megmondja!

Igazából rohadtul régóta lógott már ezzel a Foursquare, de attól még rohadtul lehet szeretni, amit végül kihoztak belőle: Time Machine névvel tegnap közzétettek egy aloldalt, ahol konkrétan visszanézhetjük, hogy mikor, merre jártunk, amióta csak használjuk az alkalmazást. Mint a becsekkolási szaknévsor: minden benne van, tényleg. Ez persze önmagában elég bénácskán hangzik, de ha megnézzük, milyen formában oldották ezt meg, akkor arra még Emmett Brown doktor úr is elismerőleg lepődne meg. Ugyanis amint rábökünk a fetch my history-ra, abban a pillanatban színesen és élőben cikázó vektorokkal térképezi fel az összes eddigi helyszínt.

A fellobbanó pontok és villódzások közepette baloldalon egy checkin-számláló pörög, a jobbon meg az aktuális dátum, és a statisztikák is ennek megfelelően alakulnak folyamatosan, a múltból át a jelenbe – itt egy screenshot:

És még azt is visszajátssza nekünk, amikor elutaztunk valahova, jeez:

És persze bármikor megállíthatjuk a szédítően pörgő utazást, és lépésről-lépésre is megnézhetjük, hogy mondjuk melyik kiskocsmából indultunk el a Sziget fesztiválra (feltéve, ha nem felejtettünk el odacsekkolni):

Aki nem fél a múltba révedni, és igazi statisztikafreak, az ide kattintson.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥