keresés menü

Mi lesz ezen a madárcsicsergős hétvégén? Röviden: minden. Buliiránytű!

densz

Egész egyszerűen a prémium house-tól kezdve a 4-es metrón át a retkes, orosz sludge-ig minden lesz a hétvégén. Lesz zsúfolt péntek, szellős szombat, és vasárnapra se kismiska jut. A legizgalmasabb és a legfurcsább csomópontokat gyűjtöttük össze. Lehet bátran szelektálni, vagy akár csekkolni minél többet.

PÉNTEK: TMX x Stamusic @ Kolor
Ha pezsgős-pedigrés négynegyedekkel ütnéd fel a péntek estéd, akkor irány a Kolor, ahol a Stámusz testvérek és a Sticky Beatsből ismerős TMX prezentálják a napsugaras, menő hauzokat egész éjjel. Kockázatmentes, jó megoldás.

PÉNTEK: State Of Mind @ A38
Ha inkább összetörve jussanak hozzád el az ütemek, akkor ne szégyellősködj, irány a budai part. A drum & bass mára bőségesen kiböjtölte a már-rég-ciki korszakát, arról nem is beszélve, hogy a bass muzsikák tanulságait is levonó új-zélandi duó simán benne van kategóriájának az élvonalában. Mellette a magyar krém is felvonul: Mindscape, Chris.su, Jade, Wikki. Ahogy nézem, a jegyek szépen fogynak, így talán érdemes elővételezni, ha már ebben a pillanatban biztos vagy benne, hogy ide mennél.

PÉNTEK: Songwriter Showcase #5 @ Hátsó kapu
Ha a ritmus helyett a dallamokra teszel: akkor a Hátsó kapun menj be. Berriloom Máté a Telecasterével varázsol (the boy and the tele), a Spark The Hawk az amcsi folkhagyományokat helyezi hazai viszonylatok közé, a Makkara pedig filmzenés atmoszférát csinál majd.


PÉNTEK: Farbwechsel Live Sessions #1 @ Kontra
Megalkuvásmentes kedvenc hazai elektronikus kiadónk művészei bebújnak a Trafó alá, hogy aztán jó hosszan ki se jöjjenek. Analógpornó és gépies onanizálás várható!

farb1

PÉNTEK: Pressor, Juice Oh Yeah @ Frisco
Ha teszel mindenre, akkor irány a Frisco. Hogy mi lesz ott? Idézem: “EXTRA RETKES SLUDGE AZ OROSZ VADONBÓL PONT ELEGENDŐ COUGH STONER-DOOMKODÁSSAL ÉS MÉG TÖBB OLYAN BÜDÖS LASSÚ SZENVEDŐS SLUDGE-AL, HOGY HELYBEN BELÖVÖD MAGADNAK INTRAVÉNÁSAN A BONGOT. (…) ÉS MINDEZT MEGKAPJÁTOK INGYEN MEG ADTOK EGY CIGIT PATINAK.”

PÉNTEK: Külvárosi techno @ ShowBarlang
Már megint megzengetik a könyörtelen fiúk a Soroksári utat? Úgy van! A rendezvény, ahogy eddig is, a műfaj jó öreg, raktárépületes múltját idézi, amikor még nem a koptatott farmeresek jártak a rave-ekre, hanem a kopott farmeresek.

kulv

SZOMBAT: Po:ti, Falcao, Jaffa Surfa, Reload @ LÄRM
Alighanem, ha nincs semmi kiemelkedő program valamelyik hétvégi napon, akkor nem egyszer a múlt héten sikeresen debütált LÄRM lesz a megoldás, ami most hétvégén is folytatja a szemezgetést a legjobb helyi DJ-k közül. A jó zenék – jó megszólalással formula mindig működni fog.

10006574_259644544207479_1793976532_n

SZOMBAT: Hangmás, The Moog, We Are Rockstars @ Corvintető
A “nincs semmi kiemelkedő” persze nem jelenti azt, hogy semmi jót nem lehetne találni, azért elég sok minden van itt. A Tesco Disco lineupja ugyan nosztalgikus érzéseket kelthet az előző évtized irányába, de a tavaly egy erős lemezzel kijövő Hangmás, és a szintis témák felé tájékozódó Moog is klipet premierez. Tehát semmiképp se mondhatjuk, hogy aminek múltja van, ne lehetne jövője is.

SZOMBAT: Kelemen Kabátban @ BOTB
A Kelemen Kabátban viszont nem titkolva múltidézős show-val érkezik a Beat On The Bratbe, ahol tiniéveik obszcén dalkezdeményeit játszák el. Eképp ajánlják magukat: “Baltával faragott öncélú rohadt szemét parasztság művészi szinten.” Vendégeskedik a Gazsi Rap Show és néhány új dal is.

VASÁRNAP: Moderat, Alex Banks @ Millenáris Teátrum
Ha a hétvége top eseményét, koronaékszerét, csimborasszóját keresed, akkor bizony vasárnapig kell várj, amikor is a berlini csúcskollab, a Moderat mutatja be új, II című lemezét a Millenárison. Néhány jegy még van a Központban, valamint a Facebook falon is el lehet csípni egyet-egyet.

Tali mindenhol!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥