keresés menü

Miauána = fű macskáknak? Hát itt tartunk, Amerika?!

Ha nekem mesélnék, azonnal ránéznék a naptárra, hogy áprilist írunk-e, és erre a hivatalos oldalra pillantva is előbb jut eszembe, hogy szellemes reklámügynökségi trollkodásnak lettem az áldozata, mint bármi más. És hihetetlen, de tényleg van egy csavar a történetben, csak nem az, amire elsőre gondolnánk! A Meowijuana ugyanis valóban létezik. Valóban cicáknak fejlesztették ki. És valóban betéphetnek tőle a szó legártalmatlanabb értelmében.

Viszont nem kannabiszról van szó, hanem

a macskák szpídjéről, az úgynevezett macskamentáról.

Valaki pedig kitalálta, hogy az amerikai fűfogyasztást elsőként legalizáló államban, Coloradóban milyen jól lehetne ezt eladni ilyen néven, és igaza lett. Tehát tényleg egy szellemes reklámtrollkodásnak lettem az áldozata, és akkor itt van még ez a szlogen is: “A Purrveyor of High Grade Organic Catnip developed exclusively for your little friend.”

Aki nem hallott volna még a furcsa boldogságot kiváltó – és a kiskedvencekre egyébként semennyire sem káros – macskamentáról, és arról, hogyan hat ez a kilencéltűekre, annak itt van két ismeretterjesztő rövidfilm, az egyik szöveggel, a másik anélkül: