keresés menü

Melyik kreatív állatfajta vagy? A reklámszakma, öniróniától sem mentes illusztrációkon

Kik azok a workwankerek? Miután az angolban a “wankert” olyan emberekre szokás használni, akik az agyunkra mennek, idegszálainkon pogóznak, akiket legszívesebben fellőnénk az űrbe, OXIGÉNPALACK NÉLKÜL – nos, akkor nem nehéz kitalálni, mint jelent ez a mindennapi munkahelyre lefordítva. Workwanker, vagyis az idióta kolléga. Egy weboldal viszont nem elégedett meg ennyivel, egyenesen típus szerint is szétválogatja az idióta kollégákat. Előnye és egyben hátránya is, hogy kizárólag a kreatívszakmát veszi górcső alá. De így is prímán lehet rajta mulatni!

ww01

Igen, ez a workwankers.com, ami olyan emberfajtákat sorol, akik meglepő módon tényleg tudnak létezni, és szívják a vérünket. Vagy szívjuk másokét, ha esetleg valamelyik kis lényecskében magunkra ismerünk, mert hát bizony még ez is megeshet (úgyhogy mindenki akkor gördítsen csak tovább, ha erős védőpajzzsal, nehezen sérthető egóval rendelkezik)!

Itt van például az ÖTLETGYILKOS, aki saját maga nem bír épkézláb ötletekkel előhozakodni, ezért abban leli keserédes örömét, hogy mások ötleteire vágja rá, hogy “ezt már megcsinálták.”

ww02

Vagy itt a DÍJSZÖRNYECSKE, aki szíve szerint még a cégen belüli használatra legyártott “hozd el a kislányodat a munkába” plakátot is benevezné a következő kreatívszakmázós díjátadóra, mert egyszerűen megőrül, ha kis szobrokat vehet át egy színpadon:

ww03

Az EGYPÁRKÉZ grafikus, akinek gyakran elfüstöl az agya, darabokra savaz minden koncepciót, de azért mégiscsak megcsinálja azt duzzadó szemekkel az éjszaka leple alatt, kifogástalanul:

ww05

Na és az ARTDIREKTORSZAURUSZ, aki még valamikor a múlt századból maradt az ügynökség élén, cserébe fogalma sincs, hogyan kell becsomagolni néhány képfájlt, vagy hogy másra is használhatja a telefonját SMS-ezésen kívül? Ismerjük, ugye?

ww04

A további asztalcsapkodós képeket errefelé lehet megtalálni.